Почетна » Шта кажу пензионери на Вучићево писмо и одакле СНС-у адресе?

Шта кажу пензионери на Вучићево писмо и одакле СНС-у адресе?

од admin
0 коментар

На кућне адресе пензионера са примањима већим од 25.000 почела су да стижу писма захвалности, послата у име председника Србије и Српске напредне странке. Најстаријим суграђанима Александар Вучић захваљује на жртви коју су поднели у последње четири године, током којих су им пензије биле умањене.

Као што је и најавио, трошкове слања писма сноси странка, али је и даље непознаница одакле јој лични подаци пензионера.

Стигла вам је пошта – то обавештење ових дана добијају пензионери, али и председник Србије. На његову захвалност најстаријима стижу и одговори. У једном од отворених писама, које је постало хит на друштвеним мрежама, потез Александра Вучића пензионерка из Београда назива лицемерјем.

„Станите пред огледало, добро се погледајте и застидите се, јер сте се са толико прекршених правних, људских и моралних норми обратили некоме ко је часно и поштено стицао скромне материјалне вредности, достојанство и углед, и кога је ово Ваше обраћање бескрајно револтирало“, навела је пензионерка у писму.

У сличном расположењу поштара је с пошиљком из СНС-а дочекао и Ранко Марковић.

„Шта је још горе, да ми се, после четири године када ми враћају то што је моје, захваљују на један начин који није примерен човеку који је шеф владајуће странке у нашој земљи, али без најаве да ће нам икада вратити те отете паре“, каже Марковић.

На захвалност је, међутим, одговорено и захвалношћу, па је тако међу спонтано окупљеним грађанима који су данас дочекали председника испред фабрике у Кули било и пензионера.

Браво, браво мајци што те родила и што те Србија има…Бог те поживео…Хвала, кажу у Кули.

А како је Српска напредна странка знала коме и на коју адресу треба послати писмо? То се већ од првих пристиглих пошиљки пита и Повереник за заштиту података личности.

„Одговарајуће изјашњење Повереник је у истом року затражио и од Генералног секретаријата председника Републике и од Српске напредне странке. По окончању поступка надзора Повереник ће, као и обично, о резултатима и у складу с њима предузетим мерама, обавестити јавност“, навео је Родољуб Шабић.

У ПИО фонду кажу да странка податке није добила из њихове базе, док из СНС-а нема никаквог одговора на наш упит. А дужни су, сматрају у Транспарентности Србија, да објасне и у ком се својству Вучић обраћа пензионерима. Као председник државе, на шта упућује фотографија, као лидер странке, која је пошиљалац или као грађанин, лично, како, с поштовањем, стоји у потпису.

„Оно што би требало да буде законски стандард је да се увек раздвоји и да увек буде јасно, недвосмислено, ко се грађанима обраћа, да ли је то страначки или државни функционер. Таква одредба постоји и у Закону о агенцији за борбу против корупције, члан 29, међутим, невоља је што тај члан има изузетак који се односи на функционере који су непосредно изабрани од стране грађана“, каже Немања Ненадић из Транспарентности Србија.

То што је изузетак не би требало, сматра Ненадић, да постане правило за председника Србије чије писмо, иначе, према званичним подацима Војног синдиката Србије, није дочекало око 150 хиљада, у међувремену умрлих, пензионера. Нису, кажу, дочекали писмо, али ни, како их власт представља, никад веће пензије.

„Како живите ви, обично наш народ каже никад боље. А то знате шта значи. Тако и ове пензије су никад боље, мислим никад веће“, каже пензионер Ранко Марковић.

Игор Кошут  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар