Почетна » Антонијевић: Динамичан састанак са Макалистером

Антонијевић: Динамичан састанак са Макалистером

од admin
0 коментар

„Ово је био још један од динамичних састанака са Макалистером с обзиром на то да је његов мандат да извештава ЕП докле је Србија стигла. Добио је доста информација од организација цивилног друштва у вези Устава, владавине права, а било је речи и о поглављу 23, какви су ту планови и колико може да се све то убрза“, рекао је Антонијевић Танјугу.

Каже да је заједнички закључак био да Влада Србије треба што пре да изнесе свој предлог у вези са променом Устава, као и да је значајно да се утврди временски рок за унутрашњи дијалог о Косову – „да се зна када ће започети, које су теме и када ће бити окончан“.

Антонијевић је нагласио да је упознат са тиме да ће унутрашњи дијалог о Косову почети у септембру, како је то раније данас најавио председник Александар Вучић, оценивши да би до краја године сви чиниоци могли да изнесу своје предлоге.

Пре састанка са цивилним друштвом, Макалистер је разговарао са државним врхом и политичким странкама, па је известилац ЕП могао, према оцени Антонијевића, да добије праву слику о темама које су га интересовале.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар