Почетна » Панта сам против свих, за сада опстаје као председник Гроцке и ОО СНС-а

Панта сам против свих, за сада опстаје као председник Гроцке и ОО СНС-а

Политичка СНС дешавања у Гроцкој

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Легендарна сцена из филма „Маратонци трче почасни круг“, када један од Топаловића каже „Види тата, па ово је господин Рајковић, шта му је“, а његов отац  одговара „Сад му није ништа убио си га као зеца“, личи на садашњу политичку сцену у Гроцкој.

Наиме, на грочанској СНС сцени се још увек не зна да ли ће као зец бити Рајковић, Пантелић или неко трећи. И док се редови овог текста пишу, борба међу напредњацима у Гроцкој траје.

У целој ситуацији, актуелни председник Гроцке и ОО СНС-а, Драган Пантелић – Панта остао је сам. И његов, како га је сам назвао, посинак Аца  (већник Александар Рајковић, прим аут), окренуо му је леђа и како се спекулише сада сарађује са бившим замеником Пантелића, Дејаном Влашковићем којег је некада „кудио“.

„Посинак“ председника Гроцке о односима у фамилији (АУДИО)

Наиме, према спекулацијама из грочанског табора напредњака, Александар Рајковић се тајно састаје са Дејаном Влашковићем и тајно спремају одмазду према Пантелићу за наредне изборе. Према тој „комбинаторици“, Рајковић би требао да буде први на листи, док је за његовог заменика предвиђен управо Дејан Влашковић.

Али Пантелић нема проблем само са овом двојицом. Ту је и такозвани лештански клан. Они имају свог претендента на престо грочанских напредњака. Њихов кандидат је Мирољуб Јевтић који ће за свог заменика, како се спекулише, поставити тренутну секретарицу одбора Сању.

Ипак, не треба одбацити ни Пантелића. Успео је Панта да преживи многе ударце и да смени готово све оне за које је сматрао да су му сметња. Покренуо је или је написао Пантелић и више пријава против својих, па може се рећи, блиских пријатеља, те и не чуди зашто је он заправо сам у својој борби.

Додатан ударац на Пантелића стиже и од „Зељине“ стране, за којег се зна да је добар са Влашковићем. Наши извори кажу да му је лично он рекао, на једном слављу, да мора да обезбеди 250 000 евра и да врати дуг према воћарима, па да тек онда он (Панта) може да буде носилац листе на предстојећим изборима, који би требало да се одрже ове године. У истом тренутку, тачније пре 52 дана, блокиран је поново рачун предузећа које је у већинском власништву Пантелића, које је дужно воћарима за испоручену робу, те је враћање новца тренутно „немогућа мисија“.

Афера роковник и афера „Ковин“, такође не иду на руку Пантелићу. Покушала је Ана Брнабић у синоћњем Хит твиту да одбрани Пантелића због „увоза Ковинаца“, али се стиче утисак да је „боље да га није бранила“. Они који прате политичке прилике у Гроцкој сагласни су да обе афере нису случајне и да личе да су потекле заправо из редова Пантелићевих сабораца.

И заиста обе афере су за рубрику „веровали или не“. Док актуелна власт упорно тврди да није било миграција или било каквих „изборних крађа“, из Гроцке стижу вести које су контрадикторне и које инскриминишу Пантелића. Али, сви су свесни да, ако је нечега и било, да у томе није учествовао само Пантелић, већ и његови сарадници, па можда и они за које се спекулише да му меркају престо. Ипак, сараднике нико не спомиње, док је удар на Пантелића интезивиран у последњих двадесетак дана.

Међутим, није све тако црно за Пантелића. Некако успева да плива у оваквим ситуацијама и чини се да што је притисак на њега већи, Пантелић успешно преплива све ударе.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар