Почетна » Веља: Вучић је ратни профитер који је 1999. године себи обезбедио стан у центру Београда

Веља: Вучић је ратни профитер који је 1999. године себи обезбедио стан у центру Београда

од Други Пишу
0 коментар

Шеф кабинета председнице Косова Вјосе Османи Бљерим Веља назвао је председника Србије Александра Вучића „добрим ратним профитером“, пошто је, како је рекао, актуелни шеф српске државе „1999. године себи обезбедио стан у центру Београда“.

Он је на платформи X написао и да је „право Вучићево лице човека који доживљава кризу средњих година и који покушава да надокнади акредитиве које му недостају“.

Веља је ове изјаве дао на платформи „X“, док је коментарисао конференцију за медије председника Србије одржану у петак, на којој је, обраћајући се грађанима у вези са ценама основних намирница, имао нимало необичан изглед.

 

Он је на почетку најавио да је са произвођачима и трговцима постигнут договор да од среде цене у продавницама буду снижене за 20 основних прехрамбених производа. Испред њега је стајала корпа испуњена наведеним намирницама, из којих је вадио једну по једну, читајући садашње и будуће цене које ће бити знатно ниже.

„Вучићева националистичка реторика и хегемонистичке амбиције су компензација за време када је годинама био у „војничким годинама“, али је ипак изгубио све „акције“ када је Србија водила три рата деведесетих година. Тада се показао као добротворни профитер рата. Године 1999. добио је стан у центру Београда”, написао је Веља.

Додао је да ће „када Вучић буде поражен, Србија ће бити ослобођена лажних снова и коначно ће Србија пригрлити европске вредности демократије и поштовања“.

Фото Tanjug/Rade Prelić

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар