Почетна » Владимир Обрадовић: Особе са инвалидитетом се суочавају са дугогодишњим проблемима у Београду

Владимир Обрадовић: Особе са инвалидитетом се суочавају са дугогодишњим проблемима у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Кандидат за градоначелника Београда коалиције „Србија против насиља“ Владимир Обрадовић оценио је данас да се особе са инвалидитетом у Београду суочавају с бројним изазовима, укључујући недостатак приступачне инфраструктуре и ограничене могућности за запошљавање.

Он је у саопштењу, поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, навео да се мора активно радити на решавању дугогодишњих проблема са којима се суочавају особе са инвалидитетом, попут унапређења приступачности градског превоза и јавних простора, као и на активној промоцији њиховог запошљавања.

Обрадовић је, како се наводи у саопштењу, изразио одлучност да та питања постану приоритет у његовом градоначелничком мандату, наводећи да она нису само питања приступачности, „већ и питања људских права и достојанства.

Навео је да планира да покрене иницијативе усмерене на побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом, као и на јачање њихове видљивости и учешћа у друштвеном животу града.

„Овај позив на акцију долази у тренутку када се град суочава са све већим захтевима за приступачнијим и инклузивнијим јавним просторима и услугама. Београд мора постати град који пружа једнаке шансе свим својим грађанима. Наша визија је инклузивни Београд, град без баријера, у којем свака особа може да оствари свој пуни потенцијал“, рекао је Обрадовић.

foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар