Почетна » Готово је, велико појачање стигло у Хумску: Кабокло нови играч Партизана

Готово је, велико појачање стигло у Хумску: Кабокло нови играч Партизана

од Други Пишу
0 коментар

Црно-бели добили велико појачање.

Данима је трајала перипетија око доласка бразилског центра Бруна Кабокла у Партизан и сага је коначно завршена потврдом из клуба за Нова.рс да је и званично потписао двогодишњи уговор.

Кабокло се већ данима доводио у везу са Партизаном, а проблем је био што је имао и важећи уговор са Венецијом који је потписао овог лета, а за коју није одиграо ни минут.

Кабокло је на крају успео да разреши све недоумице и добије чисте папире, а Партизан ново појачање.

Кабокло има 28 година, био је један од најбољих играча Бразила на протеклом Мундобаскету, а са собом доноси и НБА искуство.

Бразилац, иначе висок 205 центиметара, био је у НБА лиги од 2014. до 2020. године, а наступао је за Торонто, Сакраменто, Мемфис и Хјустон.

Након епизоде у Америци, где баш и није имао запажену улогу, прешао је у Лимож, а затим је играо за Сао Пауло и Мексико сити.

Последњи ангажман имао је у Улму, где је уз Јага дос Сантоса био најбољи играч и предводио свој тим до титуле у немачком шампионату.

Кабокло је прошле сезоне у Улму имао просек од 14,9 поена уз 6,3 скока на 25,8 одиграних минута. И у Еврокупу је имао запажене партије, пошто је имао 17,4 поена уз 7,8 скокова у просеку.

Бразилски центар је сада одлучио да жели да заигра коначно и у Евролиги, где никада пре није добио прилику.

EPA-EFE/BAGUS INDAHONO

Душан Марковић   Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар