Почетна » Јудита Поповић поднела оставку у РЕМ-у

Јудита Поповић поднела оставку у РЕМ-у

од Други Пишу
0 коментар

Чланица Савета Регулаторног тела за електорнске медије (РЕМ) Јудита Поповић поднела је оставку на ту функцију.

„Постало је бесмислено остати у телу које се не сналази у простору и времену и занемарује огромне друштвене турбуленције и незадовољство јавности“, потврдила је за Н1 Јудита Поповић.

Она је данас упутила у Скупштину Србије своју писмену оставку.

Како објашњава, као један од четворо предложених кандитата од стране опозиицје за састав РЕМ-а урадила је све што је у њеној моћи.

Протесте против насиља подржава, као што је почев од 1991. године свој глас дигла против присилне мобилизације и ратова деведесетих, и управо је то радила све протекле године у РЕМ-у.

„Урадила сам све што сам могла да то променим и сада је доста. Оставку дајем поштујући оправдан гнев, тугу и огорчење јавности која су и моја доминантна осећања у протеклих месец дана. Протести који трају дају ми наду да се неће задовољити козметичким изменама, већ је кључни циљ промена система вредности наметнут деведесетих година прошлог века. Све то насиље које се од тада глорификује, постало је средство несавесних политичара и медија, да заробе наше друштво“, објашњава Поповићева.

Организатори протеста “Зрењанин против насиља” поздравили су одлуку Поповић да поднесе оставку у РЕМ-у и тако испуни један од захтева грађана који већ четврту недељу у Зрењанину протестују против насиља.

“Одлука Јудите Поповић мора бити пример којим морају кренути и остали чланови РЕМ и тако створити могућност за избор компетентних и независних чланова, који ће, у складу са законом, утицати на креирање здравог медијског простора у Србији”, навели су у саопштењу организатори протеста.

Foto N1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар