Почетна » ШТА ПОСЛЕ СИМЕ? Због ове ситуације грочански напредњаци су СУЗЕ пустили!

ШТА ПОСЛЕ СИМЕ? Због ове ситуације грочански напредњаци су СУЗЕ пустили!

од admin
0 коментар

На тој седници, подршку Симоновићу, због наводне медијске хајке против њега и његове породице, дао је цео одбор напредњака. – „Поштовани председниче, дозволите ми да пре него што пређемо на официјални део данашњег састанка, да у име наших уважених чланова и у своје лично име због медијске хајке којој сте Ви и Ваша породица изложени последњих дана једним јаким аплаузом покажемо да смо уз вас и да вам се још једном захвалимо за све што чините како би наша општина била боље место за живот.“ – „Ја нећу да се браним од хајке која је замишљена као омча око мог врата. Међутим, ситуација се баш не развија како су неке снаге то испланирале. Тај човек не заслужује нашу пажњу, он је једна минорна личност, бивши шверцер нафте и то ће истрага и показати. Он је изабран да изведе задатак који је извео, а да ли је он својевољно учествовао у томе или не, не желим да коментаришем. Видећемо ко стоји иза свега тога, отом потом.“ – истакао је тада Симоновић. 

 <iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsns.grocka%2Fvideos%2F310576816243243%2F&show_text=0&width=560″ width=“560″ height=“315″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowTransparency=“true“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Недуго после ове седнице ОО СНС-а Гроцка, тачније 25- јануара у поподневним сатима, Драгољуб Симоновић је ухапшен као налогодавац за паљење куће нашег новинара Јовановића. Од тог тренутка настаје мук у грочанском одбору напредњака. Убрзо након хапшења, на Светог саву 27. јануара одржава се одбор напредњака у Гроцкој, да би се договорили шта даље. Незванично, на том састанку је присуствовао и Небојша Стефановић, али не као министар полиције већ као председник Градског одбора. Колико је тај састанак био мучан, најбоље говори податак да су пале и сузе појединих чланова.

Наиме, према сазнањима Жиг Инфа, заплакали су Стефан Дилберовић садашњи председник Скупштине ГО Гроцка, као и Ружа Мркић директорка Дирекције за развој ГО Гроцка, бивша чланица УГ „Наш Човек“ Блаже Стојановића. Сматра се да напредњаци нису толико плакали због Симоновића, већ због тога ко ће наследити Симоновића. Јер, према истраживању Жиг Инфа, већ од средине децембра прошле године, након што је запаљена кућа новинара Милана Јовановића из Врчина, у грочанском одбору се слутило да ће Симоновић бити смењен. Али, шта после њега било је готово питање сваког члана одбора напредњака у Гроцкој.

Највише је то питање постављено јер се још тада појавила информација да ће одбор у Гроцкој преузети Горан Пекарски или Катарина Ракић. Обоје нису омиљени међу одбором у Гроцкој. Након што је ухапшен Симоновић, тада се слика кристализовала односно дефинитивно се знало да ће у Гроцкој доћи повереник. Од страха да ће на место председника грочанског одбора напредњака доћи неко од горе споменутих, искључиво због страха за себе, пуштене су и сузе. Како би спречили долазак или Пекарског или Ракићке, брже, боље напредњаци у Гроцкој су почели да агитују за Дејана Влашковића из Калуђерице власника једне пекаре. Иначе, Влашковић одговара садашњем саставу напредњака у Гроцкој. Он је одавно финансијер ове странке, а није се бавио раније политиком. Самим тим, садашњи одбор напредњака у Гроцкој остаје добар са новим председником који није упознат са ранијим делима овог одбора. С друге стране, уколико на чело грочанских напредњака стане или Пекарски или Ракић, од раније мржња грочанског одбора напредњака према њима може довести до велике чистке.

Посебни страх, ако би дошли Пекарски или Ракић на чело ОО СНС-а Гроцка, јесте чињеница да би се кренуло у чешљање свих папира у општини Гроцка, те би се сазнало о многобројним аферама. Пекарски или Ракић имају искуства као политичари и знају како разоткрити те комбинације. Иначе, Горан Пекарски је бивши председник Скупштине ГО Гроцка, а Катарина Ракић висока функционерка СНС-а. По кулоарима се шушка да и Стефан Дилберовић преферира на место председника ОО СНС-а у Гроцкој. Међутим он је изузетно компромитована личност и право је питање колико би напредњаци добили на рејтингу када би поставили Дилберовића. Интеренетом круже фотографије Дилберовића са три флаше пива устима, а прича се да постоји видео снимак на којима се види како он шмрче бели прах, што га додатно компромитује.  

 

За Жиг Инфо: Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар