Почетна » Шапић због називања грађана “лудаци” и “зликовци” мора бити смењен, РТС да се извини

Шапић због називања грађана “лудаци” и “зликовци” мора бити смењен, РТС да се извини

од Други Пишу
0 коментар

Након увреда и говора мржње које је Александар Шапић изнео према становницима савских блокова, захтевамо извињење уредништва Београдске хронике и Радио телевизије Србије и смену градоначелника који је очигледно потпуно залутао на ову позицију. Називати “лудацима” и “зликовцима” грађане који чувају Савски насип од бушења и противзаконитих радова је неприхватљиво и за сваку осуду.

Нажалост, ово је само још један разлог у мору разлога због којих би Шапић морао да буде смењен. Поред саобраћајног колапса целог града, игнорисања дивље градње, махинација са јавним превозом и потпуног дебакла новог система који се уводи након малверзација са Кенткартом, затим одсуство инфраструктурних улагања и тешке ситуације са запосленима у вртићима, вређање грађана је још један показатељ да Шапић мора да оде.

“Људи који даноноћно чувају Савски насип од бушења, односно велики део града од поплава које би могле да уследе ако се насип угрози, заслужују похвалу и признање, а не увреде и мржњу. Видљива је нервоза Шапића јер је свим грађанима Београда јасно да је он потпуно залутао на ово место и да мора што пре бити смењен како би штета по град била што мања. Сваким даном који је он на власти, штета је све већа” – поручио је Добрица Веселиновић из Зелено-левог фронта, Не давимо Београд.

Након што је на седници Скупштине града избегао да одговара на питања опозиције о свим овим важњим питањима за развој града, градоначелник је искористио изгледа ексклузивно право да у гостовању на јавном сервису, нападне, омаловажава и вређа грађане и грађанке Београда. Подсећамо да је Београдска хроника и генерално програм РТС-а затворен за представнике опозиције, који би могли грађанима да објасне колику штету производи Српска напредна странка и сам Шапић.

Али ни тотална медијска контрола, ПР спиновање, напади и претње не могу да сакрију оно што је свима јасно – Александар Шапић је недостојан функције градоначелника Београда, а нашем граду је потребна промена.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар