Почетна » Вучић отворио стадион у Зајечару, па хеликоптером „побегао“ на утакмицу у Лесковац

Вучић отворио стадион у Зајечару, па хеликоптером „побегао“ на утакмицу у Лесковац

од Други Пишу
0 коментар

Данашње отварање стадиона “Краљевица” у Зајечару може се описати речима “Дошли, видели, отворили па побегли за Лесковац”. Остала су само промрзла деца, која су била декорација данашњег скупа.

Нешто пре 11 часова председник Србије, Александар Вучић стигао је у Зајечар. Велики број деце, школараца, спортиста и чланова културно уметничких друштава, окупио се на новом стадиону како би поздравили председника.

Хеликоптер је слетео на стари градски стадион у Зајечару, одакле се председник Александар Вучић упутио ка новом стадиону „Краљевица“.

Председник Србије Александар Вучић појавио се на стадиону, а атмосфера је била толико узбуђујућа да су се многи запитали да ли су случајно залутали у времеплов назад у доба Тита или можда чак у Северну Кореју, пише Данас.

Заставе, балони, народна ношња, повици, аплаузи, скандирање, све је то пратило данашње отварање новог стадиона у Зајечару.

Све је почело јутрос, када су деца и пензионери организовано стигли аутобусима испред новог стадиона.

Био је то призор који је подсећао на слетове из времена социјализма – редови, дисциплина, а све то под будним оком власти. Деца су била обучена у народну ношњу, а пензионери у своје најбоље костиме, док је атмосфера била напета као пред финале Светског првенства.

Међутим, већ на почетку се показало да је све другачије него што се очекивало. Уместо веселог окупљања, деца су промрзла чекајући председника и остале госте.

Председник се у једном тренутку придружио деци на терену и давао им фудбалске савете у стилу највећих мајстора ове игре.

Поред Вучића, на отварању стадиона били су присутни Бранислав Недимовић, Милорад Додик, фудбалска легенда Драган Џајић, али изненађење дана је било присуство лекара Ненада Ристовића, који се први пут у кампањи СНС-а појавио уз Бошка Ничића. Поједини Зајечарци су казали “да само фали Саша Мирковић”.

Александар Вучић, одговарао је на питања новинара, а у једном тренутку казао је да позову Синишу, да се среде три улице у Зајечару. Питао је и градоначелника Бошка Ничића, колико ће коштати Парк императора, који се планира у Зајечару. Ничић је казао да је цена око трећине од цене стадиона.

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић свечано је отворио стадион „Краљевица“ у Зајечару и обећао да ће репрезентација неке утакмице играти у том граду.

Он је пожелео Зајечарцима да њихови клубови из године у годину играју у вишим лигама, јер би како је навео „био грех да на тако велелепном стадиону не играју најбољи клубови државе“.

На церемонији је доделио фудбалске лопте са потписима репрезентативаца специјалним гостима председнику Србије Александру Вучићу, председнику УЕФА Александру Чеферину, председнику Републике Српске Милораду Додику и градоначелнику Љубљане Зорану Јанковићу, али се нико од гостију није обратио присутнима.

И поред најаве да ће се обратити присутнима, председник Вучић избегао је говоранције, и неприметно напустио стадион и отишао за Лесковац.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić Foto: Starsport

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар