Почетна » Алексић: Пукао балон Вучићеве популарности

Алексић: Пукао балон Вучићеве популарности

од admin
0 коментар

 

„У току је почетак краја Вучићевог режима и грдно се варају они који мисле да ће он још дуго владати. Вучић је видео истраживања по којима бележи страшан пад рејтинга и тај тренд је незаустављив, што је познато и њему и странцима који га још подржавају. Незадовољство грађана непрекидно расте и све Вучићеве бајке падају у воду. То више није тема, него је тема када ће да падне и колико брзо“, рекао је Алексић у Блацу, где је основан Општински одбор Народне странке.

„Вучић је признао пораз и повукао се у вези са законима о референдуму и експропријацији, пошто се уплашио од народа који више неће да ћути због Рио Тинта, животне средине, цена, животног стандарда, неправде, притисака, уцена… Грађани су због тога изашли на улице, а закони су били повод“, додао је Алексић.

Алексић је подсетио да је Влада САД увела санкције „Вучићевим бизнисменима“ са Косова и Метохије Звонку Веселиновићу и Милану Радоичићу, и додао да би се „исто могло догодити још некима“.

„Можда то буде власник телевизије Пинк Жељко Митровић, можда председников брат Андреј Вучић… Много их може да доћи под удар санкција. Реч је о људима уплетеним у криминал и корупцију, које генерише лично Вучић, шеф мафије у Србији. Међу њима би могли бити и власници ’Миленијум тима’ Иван Бошњак и Стојан Вујко, брат председнице владе Игор Брнабић и други“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је пољопривреда једна од области у којима су резултати десетогодишње власти СНС-а најгори.

„Пошто се и сам бавим пољопривредом у Трстенику, добро ми је позната мука српског сељака, који плаћа литар дизела 175 динара, па пољопривредници морају да за литар дизела дају шест литара млека. То је слика катастрофе српске пољопривреде. Истовремено све поскупљује, а држава не даје субвенције и тржиште је монополизовано“, рекао је Алексић.

„Алексић је додао да је власт „пољопривреду препустила неколицини тајкуна док је баш брига за милион и по људи који живе од пољопривреде“.

„Од 600.000 регистрованих пољопривредних газдинстава, око 80 одсто чине мала газдинства површине до пет хектара, остала су већином површине до 10 хектара, а тек неколико процената газдинстава чине велепоседници. Када се дели новац из буџета, све је обрнуто – 80 одсто узимају пољопривредни тајкуни, а за већину шта претекне“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао буџет за пољопривреду мора да буде дуплиран и држава мора да схвати да ће села у Србији опстати само ако људи који живе у селима буду могли да живе од свог рада.

„У Бору се ископавају злато и бакар. Шта смо добили од тога и шта бисмо добили од литијума код Лознице? Скоро ништа. Литијум би држави донео приход између седам и 30 милиона евра, а од пољопривреде у Јадру може да се приходује 80 милиона евра“, закључио је Алексић.

За председника Опшштинског одбора Народне странке Блаце изабран је Дејан Томић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар