Почетна » Вучићева тактика: Облати медије да скренеш пажњу са афера

Вучићева тактика: Облати медије да скренеш пажњу са афера

од admin
0 коментар

 Портал Нова.рс вас зато подсећа на афере актуелне Владе и министара који су били део и ове и претходне Владе, а које су председнику најболније.

Савамала – ћишћење терена

“Београд на води” – који је данас опет изазвао бурну реакцију председника – дефинитивно је највећи и финансијски најтежи пројекат који је покренут од 2012. године. Његов старт био је, међутим, и више него проблематичан: у ноћи између 24. и 25. априла 2016. године у Херцеговачкој улици у Савамали (локацији изградње велелепног комплекса) порушено је неколико привремених објеката – без наредбе о рушењу, без присуства инспекције, усред изборне ноћи, уз застрашивање и “отимање” обезбеђења и игнорисање позива МУП-у.

Осим тога, сам пројекат потпуно је нетранспарентан: уговор о изградњи са арапским партнерима је тајна, пренамена земљишта и исељавање станара из Савамале није до краја разјашњен, а и чијеница да је Србија већински улагач који убира мање профита не иде на руку власти.

Крушик – шверц оружја

Мали број афера успео је да уздрма српску јавност, одавно навикнуту на “мутне радње” оних “у фотељама”. Ипак, међу онима које су добрано потресле Немањину 11, управо је прича о нелагалној трговини оружја из фабрике Крушик, у којој је, како се тврди, био умешан Бранко Стефановић, покојни отац министра полиције Небојше Стефановића.

Ни председник није умео у први мах да објасни да ли је и на који начин отац министра полиције умешан у трговину оружјем, а још увек се памти његова изјава с краја прошле године, кад је упитао новинара Пинка “Шта је то ГИМ”?

Кад је сазнао шта је ГИМ, председник је одлучио да сва питања о овоме подведе под “тајкунска” и тако их елиминише.

24 стана – Синиша Мали у Бугарској

Једна од најстаријих афера везана за министре у Влади везана је за куповину 24 стана од стране Синише Малог на бугарској ривијери.

У чије је име министар куповао те станове, а ако је у своје откуд му толики новац – Мали никада није објаснио. У међувремену, бугарски графолог “оборио” је валидност потписа Синише Малог, и афера је “гурнута у заборав”. Иначе, како је КРИК писао, ове некретнине откупио је од директора руске компаније „Лукоил“ којој је Мали још 2003. године помогао да приватизује српске пумпе „Беопетрол“.

Исте сумње су се појавиле и када се у јавности појавила информација (коју је и сам Мали потврдио) да његовој деци школарине у престижним образовним институцијама плаћају “пријатељи”.

Вулинова тетка од 200.000 евра

Још једна финансијска афера везана је за куповину стана од стране Александра Вулина, министра одбране.

Наиме, како је писао КРИК, Вулин и његова супруга Наташа потписују уговор о куповини стана на Звездари у Београду у јулу 2012. године. Цена стана од 107 квадрата недалеко од београдске пијаце Ђерам износила је 229.620 евра, а паркинг место у истој згради 15.000 евра – укупно 244.620 евра.

 

Према тврдњи Вулина, дан након овере уговора, његова супруга Наташа позајмила је 205.000 евра од своје тетке Мире Милић из Канаде, и они су истог дана новац исплатили продавцу. На питање новинарке како је унео у Србију 205.000 евра пошто подаци о тиме не постоји у Управи царина, Вулин је рекао да је новац унео из више пута. „Ко вам каже да је унето у једном комаду? Ко вам каже да није пренето 9.000 по 9.000 по закону?“, рекао је министар и удаљио се.

Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар