Почетна » Цвејић: Имамо програм за развој Београда, треба обуздати незаситу СНС власт

Цвејић: Имамо програм за развој Београда, треба обуздати незаситу СНС власт

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик Србија центра проф. др Слободан Цвејић изјавио је да ће опозиција у оквиру капмање за предстојеће београдске изборе инсистирати искључиво на локалним темама.

„Вучић стално подмеће опште теме да би одвукао пажњу од онога у чему је неуспешан јер Београд јесте у лошем стању. А релативно лако можемо да средимо Београд, само треба незасите новокомпоноване богаташе везане за СНС обуздати и увести ред у овом граду. Имамо програме за Београд, имамо активисте на терену који свакодневно разговарају са грађанима о проблемима и могућим решењима“, рекао је Цвејиић у емисији Покрени се.

Он је истакао да се коалиција Србија против насиља, супротно очекивањима, одржала и након избора и функционише и даље.

„Разговарамо и са коалицијом НАДА око тога какав ћемо сценарио бирати за наступ на изборима. У Србији смо дотакли дно и сада на основном циљу да заштитимо основне демократске принципе у нашој земљи управо и почива наша комуникација. Свако ко се није компромитовао као сарадник власти је добродошао у коалицију. Поред тога, неопходан нам је један широк фронт са синдикатима, удружењима грађана и истакнутим појединцима“.

Према његовим речима избори не могу да се одрже ако буду нерегуларни око чега је сагласна опозиција.

„То није бојкот. То ће бити бунт или општи грађански протест. Енергија међу грађанима и даље постоји.“

Цвејић се осврнуо и на захтеве за одржавање фер и поштених избора.

„Важно је да се локлани избори и београдски одрже истог дана. Теже је властима да селе људе из једне у другу локалну самоуправу ако се избори одржавају истог дана. Нама не треба омогућавање увида у бирачки списак, већ ревизија – преглед који ће разјаснити ко где живи и има право да гласа. Такође, тражимо равноправну кампању, да сви могу да допру до грађана путем медија, да ми можемо да покажемо грађанима да може да се живи боље како у Београду тако и у Србији“, закључио је Цвејић.

Foto: Medija centar

Можда ти се свиди

Оставите коментар