Почетна » Медији: Дијана Хркаловић саслушана у СБПОК-у

Медији: Дијана Хркаловић саслушана у СБПОК-у

од admin
0 коментар

 

Хркаловић, према наводима медија, у Служби за борбу против организованог криминала саслушавају поводом повезаности са криминалцима Дарком Елезом и Вељком Беливуком познатијим као Веља Невоља.

Званичне потврде и саопштења међутим и даље нема.

Хркаловић је и раније саслушавана у склопу истраге о наводном нелегалном прислушкивању председника Србије Александра Вучића.

Тада је по наводима медија, одбила полиграфско испитивање.

Подсетимо, Дарко Елез, држављанин Босне и Херцеговине, ухапшен је у Србији у децембру од када се налази у екстрадиционом притвору. Апелациони суд у Београду донео је крајем фебруара правоснажну одлуку да су делимично испуњени услови за изручење Дарка Елеза Босни и Херцеговини, која га тражи због низа кривичних дела организованог криминала.

Коначну одлуку о изручењу доноси министарка правде.

Молбу за изручење Елеза БиХ је упутила због низа тешких кривичних дела организованог криминала извршених 2015, 2017, 2018. и 2019. године.

У Србији је издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дела.

Убрзо се о овом хапшењу огласио и министар полиције Александар Вулин наводећи да је ухапшен један од „најзлогласнијих“ криминалаца чије жртве су грађани и Србије и Српске Д.Е. (1980).

„Хапшење Д.Е. је доказ да нема заштићених и да нико није изнад закона и државе“, оценио је Вулин и додао да је у питању вишеструки повратник у извршењу најтежих кривичних дела.

Против Беливука, Миљковића и још 20 припадника њихове групе води се истрага за низ тешких кривичних дела – злочиначко удруживање, препродаја дроге, три тешка убиства, недозвољнено држање оружја, а у оквиру истраге свих околности везаних за финансијске токове криминалне групе Вељка Беливука испитан је и Кајмаковић.

Пажњу јавности, Беливук је први пут привукао 2016. када је са Дарком Ристићем напао директора ФК Партизан Милоша Вазуру и припаднике његовог обезбеђења.

У кривичној пријави коју је полиција поднела против Беливука, наводило се да су окривљени најпре вербално напали Вазуру док је долазио на посао, да би затим уследила туча. Вазура је успео да побегне. Нападачи су брутално претукли члана обезбеђења и возача, а све је забележено сигурносним камерама.

На саслушању у Првом основном тужилаштву, Беливук је признао да је учествовао у инциденту. Са тужилаштвом је склопио споразум о признању кривичног дела и осуђен је на годину дана кућног затвора.

Беливук је више пута осуђиван и то за насилничко понашање и наношење тешких повреда. Био је пријатељ и најближи сарадник Александра Станковића званог Сале Мутави који је убијен у октобру 2016. године. Станковић је, иначе, био осуђен као вођа групе која се бавила трговином наркотика, али казну никада није одслужио јер је стално одлагао извршење казне.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар