Почетна » Да ли ће председник Гроцке поднети оставку и очекују ли нас избори у децембру?

Да ли ће председник Гроцке поднети оставку и очекују ли нас избори у децембру?

Могући сценарио

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На данашњи дан пре тачно ти године, на место председника ГО Гроцка изабран је Драган Пантелић. Како ствари данас стоје, и Пантелић неће издржати цео мандат као његови претходници од двехиљадите године.

Наиме, по Гроцкој се у владајућој странци све више спекулише да би парламентарни и београдски могли да се одрже већ у децембру. Уколико то буде опција, председници општина би морали да поднесу оставке, јер је редовно гласање према роковима из Закона о локалним изборима могуће тек у јуну следеће године.

Према речима наших извора из редова напредњака у Гроцкој, Пантелићу је то саопштено претходних дана. Наши извори наводе да је то актуелном председнику Гроцке изузетно тешко пало, поготово због чињенице да му „не цветају“ руже ни у приватном животу.

  • За сада се прича и да Пантелић неће предводити листу на следећим изборима, мада то још ништа није сигурно. Не треба заборавити да Пантелић има веза у врху странке и можда издејствује да остане на челу листе, наводи један од наших извора близак СНС-у.

Подсетимо се, стратегија напредњака за следеће изборе у Гроцкој јесте пронаћи што више привредника како би подржали и евентуално се нашли на њиховој листи. Колико ће напредњаци успети у том подухвати, остаје да се види јер доста привредника не жели „раме уз раме“ са садашњим председником Гроцке“. Оно што је сигурно, у табору напредњака у Гроцкој и даље влада неслога и међусобно неповерење.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар