Почетна » У Лозници 16.000 бирача више него пунолетних становника

У Лозници 16.000 бирача више него пунолетних становника

од Други Пишу
0 коментар

Коалиција Национално окупљање најавила је данас да ће поднети пријаву Канцеларији ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИР), јер, како су навели, у Лозници по званичним подацима има 16.000 бирача више него пунолетних становника.

Носилац листе Националног окупљања за локалне изборе у Лозници Славиша Милетић оценио је да се у том граду „води битка за опстанак Србије“ и за „заустављање пројекта претварања земље у велики рудник“.

„Ако Лозница падне, пала је и Србија и због тога је притисак на грађане већи него било где у Србији. Испред канцеларија где се прикупљају потписи, локални ‘шпијуни’ праве спискове и застрашују грађане који желе да подрже неку од опозиционих листа. Скоро је невероватно да се у 2023. години примењују већ давно заборављене полицијске методе, по налогу градоначелника Видоја Петровића“, навео је Милетић.

Додао је да по попису из 2022. године Лозница има 72.062 становника, а да по „званичном владином сајту има 75.677 бирача у бирачком списку“.

„Од тог броја 59.403 пунолетна бирача. То значи да овај град има преко 16.000 бирача више него пунолетних становника“, навео је Милетић.

Foto: Shutterstock

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар