Почетна » Јеремић: Глас за Народну странку је сигуран избор

Јеремић: Глас за Народну странку је сигуран избор

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је глас за Народну странку „сигуран избор“ и да ће грађани на изборима сигурно препознати ко игра поштено, држи реч и бори се за одбрану националних интереса, а ко политику води на нивоу слогана и руководи се само страначким рачуницама.

„Једини компромис који је имао смисла је био уједињење деснице око одбацивања ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије и заједнички наступ државотворних парламентарних странака на изборима. Народна странка је учинила све да до тога дође. Код осталих странака су, међутим, превагнули страначки интереси и зато смо одлучили да наступимо самостално на изборима, што је једино поштено према грађанима“, рекао је Јеремић телевизији Прва.

Јеремић је истакао да је потпуно јасно да примена „француско-немачког“ споразума значи признавање независности Косова и Метохије, што су у последњих неколико дана потврдили званичници ЕУ, САД и најважнијих европских држава.

„Србија зато мора да редефинише свој однос према ЕУ, јер је признавање ’Косова’ за наставак европских интеграција за нас потпуно неприхватљив услов. Због тога, уместо чланству у ЕУ, Србија треба да тежи чланству у Европском економском простору, који чине државе чланице уније и друге европске државе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да се Народна странка залаже за одбацивање „француско-немачког“ споразума, забрану копања литијума, забрану неконтролисаног задуживања и повратак финансијске суверености државе.

„Држава мора да преузме контролу над финансијским сектором. Не постоји суверена држава која не контролише свој финансијски сектор. У Србији су, нажалост, све банке стране, и зато би за почетак требало основати Државну развојну банку која ће помагати домаћу привреду, а потом и основати домаће комерцијалне банке“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да се мора прекинути и неконтролисано задуживање у иностранству, и додао да се огроман део новца од кредита прелива у субвенције страним инвеститорима, који добијају чак и до 144.000 евра по радном месту.

„Субвенције првенствено морају бити усмерене на пољопривреду и домаћа мала и средња предузећа. Републички буџет мора бити оријентисан на подстицај домаћој привреди и ка повратку суверенитета у економском и финансијском управљању. То је окосница економског програма Народне странке“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар