Почетна » „Логичне трзавице“ између СНС и СПС: Па тако Брнабић пореди Ружића с Ђиласом

„Логичне трзавице“ између СНС и СПС: Па тако Брнабић пореди Ружића с Ђиласом

од Други Пишу
0 коментар

Настављене су предизборне размирице између Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Потпредседник социјалиста Душан Бајатовић изјавио је да је СПС сигуран и лојалан партнер напредњацима, али да су трзавице у предизборној кампањи логичне, јер се те две странке боре за исто бирачко тело. Он је у, интервјуу за Спутњик, изразио сумњу да ће једна странка успети самостално да освоји 50 одсто гласова на изборима и поручио да ће СПС остати лојалан партнер Српској напредног странци (СНС), без обзира на математику.

А премијерка Ана Брнабић је, говорећи о снимку на ком члан СПС-а прева увредљиву песму на рачун председника Александра Вучића, рекла да је то „део бизарности тренутне кампање.“

„Шта год они урадили и шта год да се деси – Вучић је крив. Вучић је крив што је жив. Ево и сад је тај човек који је певао, из социјалиста, из СПС, који је певао ову, како они кажу – песму, он је жртва, Александар Вучић је крив. Александар Вучић испаде зликовац. Дакле, он је превао на тој прослави, људи који су били на тој прослави, меморијалу, су то снимили. Сами су објавили то на друштвеним мрежама. То је било вирално на друштвеним мрежама, то су објавили портали. И онда је Александар Вучић то прокоментарисао и рекао буквално, цитирам: Толико о инвентивни програмима и плановима за будућност Србије. Ништа друго човек није рекао. И сада је он зликовац и због те песме је неко претио да ће тог човека да исели. И опет је Вучић за то крив“, навела је Брнабићева, гостујући на ТВ Прва.

Вучић је то прокоментарисао, али и поделио на свом Инстаграм профилу.

 

Дејан Димитријевић из Блаца је искључен из СПС због снимка који се може видети на друштвеним мрежама а на њему се вређа председник Србије. Како је портал Н1 писао, 30 година је члан СПС-а, у локалном СПС-у је имао функцију секретара странке, а такође је и члан Привременог органа, тела који руководи овом општином до одржавања нових избора. Димитријевић је и четврти на листи СПС-а на локалним изборима.

Он је изјавио да је добио претње да ће га иселити из Блаца.

„Ружић дао интервју какав би дао Ђилас“

Данас је објавио да је Бранко Ружић, челник СПС и бивши министар просвете, који је оставку поднео као морални чин после масовног убиства у основној школи Рибникар у Београду, дао интервју порталу „Слободна реч“ из Врања, поводом којег је премијерка Ана Брнабић рекла да је поражавајуће што је Ружић био члан њене Владе.

Интервју са Ружићем је објављен под насловом „Интима било ког појединца не би требало да буде предмет политичке борбе“.

Социјалисти никада неће учествовати у увредама током предизборне кампање, рекао је у интервјуу Ружић.

На питање „како коментаришете злоупотребу неких приватних података и ствари у предизборној борби против политичких противника, најсвежији такав пример је злоупотреба приватног снимка бившег посланика Ђорђа Микетића“, Ружић је одговорио:

„Као што сам рекао, социјалисти никад нису учествовали у томе, нити ће. Приватни живот и интима било ког појединца је нешто што не би требало да буде предмет политичке борбе. Како год да је дошло до тога, и колико год се разговарало о неким моралним узусима, о етици, о неком вредносном систему који неко баштини, и колико год то може да буде представљено негативно, мислим да није манир који је потребан Србији у 21. веку“, навео је.

Подсетимо, Ана Брнабић је изјавила да Ружић не жели да осуди што представник опозиције „конзумира дрогу“ и да је такво Ружићево понашање „дискутабилно“, упоредивши га са председником Странке слободе и правде (ССП) Драганом Ђиласом, пренела је Бета.

„Због наше деце и нормалне, пристојне Србије, то треба сви јасно да осудимо, да не мислимо да тако треба да изгледа пристојна Србија. То пристојна Србија није, али очито јесте за Микетића, Ђиласа, Ћуту, Милицу Заветницу… На крају крајева нисам видела да се СПС оградио од тога“, рекла је Брнабић за ТВ Прву.

Она је додала да је „Ружић дао за све тајкунске медије, у којима често гостује, богами, интервју, какав би дао Ђилас“.

„Никакве ту нарочите разлике нема, што је мени поражавајуће јер је био министар просвете… Управо људи који врше тако важне функције, као што је министар просвете треба да кажу – људи ово је непримерено и ово не сме да пређе. А не – трт мрт, тамо, ‘вамо, па дај да видимо, да будемо мало песници, уметници, да се позиционирамо и овамо и тамо“, рекла је Брнабић.

Иначе, премијерка је навела да опозиција оптужује председника Вучића због приватног снимка Микетића, а да је снимак заправо процурио зато што је Микетић размењивао тај садржај „са својим другарима“, па га је неко од њих објавио. Она тврди да снимак није процурио из државних безбедносних структура.

Foto Printskrin

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар