Почетна » Министар БиХ, а Вучићев бот: Са „пријатељима Вулином и Додиком“ славио победу СНС, пре тога гласао у Србији

Министар БиХ, а Вучићев бот: Са „пријатељима Вулином и Додиком“ славио победу СНС, пре тога гласао у Србији

од Други Пишу
0 коментар

Министар безбедности Босне и Херцеговине Ненад Нешић гласао је на изборима у Србији и то признао на својим друштвеним мрежама. Он не види проблем што је као министар једне земље бирао власт у другој, о чему сведочи и његова кампања ботовања за Александра Вучића. Он је данима пред изборе истицао да подржава Вучића и СНС, док је победу те странке на парламентарним изборима славио са Милорадом Додиком, Александром Вулином, Николом Селаковићем…

Нешић се након писања медија о његовом гласању у Србији и сам огласио по том питању.

„Ја сам гласао на изборима у Србији на исти начин на који то раде Хрвати из БиХ или Мађари у Србији. Користећи иста права која имају бројни Срби широм света на бирачким местима на којима су победиле опозиционе странке. Истине ради – пошто се моје име помиње у контексту београдских локалних избора да ја на тим изборима нисам гласао. Ја сам гласао на бирачком месту у Новом Саду где имам пребивалиште. Непроверене информације о мени, као и лажи о крађи избора служе само да опозициони прваци у Србији побегну од одговорности. Уместо да својим бирачима положе рачуне за вишегодишње и упорне поразе, они су спремни да Србију гурну у хаос да би од те одговорности побегли“, написао је Нешић.

 

У Новом Саду, о ком говори и у ком има пребивалиште, раније је сакрио имовину.

Скривена кућа и стан

Како је раније ове године писао Центар за истраживачко новинарство (ЦИН), иако је имао законску обавезу, у изјави о имовинском стању коју је Нешић попунио пре ступања на министарску функцију, није пријавио стан и кућу у Новом Саду које има са супругом Мајом.

Нешић је новинарки ЦИН-а рекао да је контактирао Савет министара БиХ и да му је речено да се имовина супружника не пријављује.

„Нигде у упитнику не пише брачна имовина, већ пише имовина која се води на вас”, рекао је Нешић.

Како се додаје, непријављени стан од 98 квадрата налази се у центру Новог Сада, док се кућа од 177 квадрата налази у мирном насељу на другој страни Дунава, у близини Петроварадинске тврђаве.

Нешић је у обрасцу изјаве написао да има два стана од 182 и 164 квадрата и две гараже од по 13 квадрата у Тивту у Црној Гори. Укњижио је и земљиште у Новом Сарајеву и Источном Сарајеву. Он је навео да је власник трговачког предузећа „Н-гроуп“, где му је супруга директорка.

Подршка Вучићу

Поред овога, Нешић већ извесно време у гостовањима и на друштвеним мрежама исказује подршку председнику Србије Александру Вучићу.

Ово је нарочито интензивирано пред изборе у Србији.

 

„Нормално да за круг двојке не бих гласао. Србија не сме да стане. Апсолутна подршка Александру Вучићу и Српској напредној странци“, рекао је Нешић само дан пред изборе у Србији, и то са позиције министра безбедности Босне и Херцеговине.

Након што је Вучић прогласио победу његове листе на парламентарним изборима, Нешић је објавио фотографије славља из изборног штаба СНС.

 

На једној од њих види се Маја Гојковић, као и Никола Селаковић. На другој присутни су Селаковић, Нешић, Александар Вулин, Андрија Мандић, Милорад Додик и Александар Шапић.

На трећој, групи се придружио Дарко Глишић.

Ко је Нешић

Он је рођен 1978. године у Сарајеву. На Правном факултету у Новом Саду стекао је звање дипломираног правника. Члан је ДНС од 2014. године, а 2020. је постао председник странке. Од 2006. до 2007. године био је приправник у Центру јавне безбедности Источно Сарајево. До 2014. године радио је као инспектор криминалистичке полиције. У периоду од 2016. до 2020. године обављао је функцију в.д. директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“.

У парламент БиХ ушао је 2018. године, док је у јануару 2023. постао министар безбедности.

Foto: Nova.rs, MUP

Нова.рс

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар