Почетна » Одбио понуду да приђе СНС-у: Нуђене ми стотине хиљада евра да би се формирала власт у Београду

Одбио понуду да приђе СНС-у: Нуђене ми стотине хиљада евра да би се формирала власт у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Милан Љутовац, одборник са листе Србија против насиља у Скупштини Града Београда, одбио је понуду Српске напредне странке да им се придружи и тако омогући формирање већине у Београду.

Љутовац је за Н1 испричао да је понуда стигла из врха СНС у Београду преко посредника. Иако је у ранијим изјавама за медије говорио о цифри од више стотина хиљада евра, за Н1 није желео да улази у детаље, истичући да није битно колико је, већ од кога је понуђено.

Понуда је била на столу и остала је на столу. Понуда је гласила тако, не бих у детаље, мислим да је излишно говорити о томе. Ми као млади морамо да станемо иза својих речи и дамо пример како се треба бавити политиком, рекао је Љутовац додајући да прелетање за њега није нормална ствар.

На инсистирање водитељке емисије „Студио лајв“, Љутовац је испричао да је разговор обављен у једном кафићу и да му је присуствовао и један његов пријатељ. Посредник је била особа коју познаје и коју дуго није видела. Како описује, разговор није био непријатан.

„Та особа је само један шраф у систему, налогодавац га је послао. Понудио ми је одређену количину новца, функцију или било шта друго. У ситуацији су били да ми понуде све само да подржим власт на градском нивоу, или да будем независан одборник који ће да критикује опозицију, али да могу да критикујем и власт“, казао је Љутовац.

Упитан шта је конкретно понуда садржавала, казао је да жели да остане на томе што је до сада рекао, а то је да су биле стотине хиљада евра.

„Ја сам у том тренутку рекао ‚од некога је динар много, а од некога је милијарда мало‘. Није питање колико већ од кога је. Не желим да живим у оваквом систему. Ја сам млада особа, имам 26 годна, диломирани сам политиклог“, казао је гост Студија лајв.

Каже да понуду није пријавио, питајући: „Којим државним оргнаима“.

Одлуку да тек сад о овоме говори у јавности, наводи, није донео сам већ је то био договор у коалицји Србија против насиља.

„Договор целе коалиције је био да се не излази у јавност са тим када је било нуђено, појединци су изашли да је нуђено, ја сад јавно кажем мени је нуђено и то хоћу да остане забележено да би променили политичку културу“, истакао је Љутовац.

Коментаришући одлуку СНС да баш њему понуде прелазак на другу страну, Љутовац објашњава да није битан он већ група грађана коју има.

„Добио сам понуду јер имам групу грађану. Власти је била потребна већина која је легитимна. Чекала се потврда јер им је потребан неко ко би дао легитимитет. Нисам битан ја, већ зато што сам могао да превагнем на страну и да дам легитимитет власти. Јер имам групу грађана која би могла да подржи већину. И у разговору са тим човеком сам добио информацију да су Александру Шапићу дате одрешене руке да може да преговара са свима и да направи већину, али да она мора да буде легитимна и да мора да садржи не само појединце већ и одређене оргнаизације које би ту већину подржале“, објашњава одборник Србије против насиља.

Foto Printskrin

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар