Почетна » ПОНОШ: ИМАМО СИТУАЦИЈУ ОСМОГ ПУТНИКА У СРБИЈИ ЈЕР ПЕТОГ ОКТОБРА НИЈЕ ЗАВРШЕН ПОСАО

ПОНОШ: ИМАМО СИТУАЦИЈУ ОСМОГ ПУТНИКА У СРБИЈИ ЈЕР ПЕТОГ ОКТОБРА НИЈЕ ЗАВРШЕН ПОСАО

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија Центар генерал Здравко Понош гостујући на трибини у Вршцу рекао је пети октобар симбол недовршеног посла због чега имамо “ситуацију осмог путника” јер, како каже, и данас имамо исто “створење” само у новој инкарнацији.

По његовом мишљењу то створење је сада опасније јер је мутирало у још гори облик. Они који су чинили режим деветесетих су били образованији а ови данас су необразовани, бахати и неуредни.

Због свега тога Понош каже “ Ми данас морамо тај посао да завршимо а то се ради једино лустрацијом.”

Понош је додао да је Милошевић дошао на власт на теми Косова и да је на тој теми и отишао, исто тако Вучић је дошао 2012. год на тој теми и он ће на тој теми да оде, каже Понош и додаје “надам се на другачији начин”.

Вучић копира Милошевића у својим потезима, сматра Понош. Они преве исте манипулације. Милошевић је направио Републику Српску Крајину наоружао људе и обећао им је подршку а то му је била само “покривалица” за пуштање тих људи низ воду као “кусур” за договоре око Босне. Вучић ради то исто на Косову јер ствара илузију да ће те људе да брани а све време он “одгурује” Косово од Србије и пушта га низ воду. Једино му је важно да одговорност са себе пребаци на људе на Косову, сматра Понош и додаје да је он прво наоружавао људе и приближавао војску до административне линије да би сада њих оптужио за “самоорганизовање” и сву одговорност пребацио на њих.

Понош каже да нико није наиван да поверује да је за све једино одговоран Радоичић и да ако то “Свет” прихвати као чињеницу то неће бити добро по Србију. То ће значити да су се нагодили са Вучићем а он не ради у интересу Србије већ искључиво гледа лични интерес.

“Да је режим послушао грађане са протеста ми не бисмо имали Бањску” каже Понош и подсећа да су грађани тражили смену Вулина и Гашића који су остали на позицијама и директно су одговорни за сва дешавања. Сада морамо тражити одговорност режима за то што нису утврдили њихову одговорност у трагичним догађајима који су нас задесили, рекао је Понош.

Када су у питању избори Понош каже да је услов да Србија крене напред одлазак СНС са власти и да је једини механизам њиховог опстанка то да Србија нема слободне и фер изборе. Због тога не треба очекивати равноправне услове. По његовом мишљењу најбољи модел за наступ опозиције је да се баш целокупна опозиција уједини и изађе у само једној колони међутим то се вероватно неће догодити јер су неки са деснице одмах изјавили да не могу са левицом. Када је у питању Србија Центар Понош каже да су они спремни на све варијанте од тога да наступе сами до најшире коалиције јер како каже “ко не може сам не треба ни да проба са другима”. По његовом мишљењу најважније је да се повећа излазност и покрену неодлучни бирачи а за то треба наћи модел изласка у колонама које се добро “збрајају” онда треба направити договар у опозицији да “ако се не збрајамо пре онда да се збројимо после избора”. Тако би могли да направимо орочену Владу која ће организовати фер изборе, закључује Понош.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар