Почетна » БУНЕ СЕ Проблеми унутар СНС због сарадње са Чанком!

БУНЕ СЕ Проблеми унутар СНС због сарадње са Чанком!

од admin
0 коментар

Како Нова борба сазнаје из самог врха СНС, Вучић је са Чанком договорио начелну сарадњу поводом конституисања нове власти у АП Војводини и више градова у покрајини.

То је изазвало буру незадовољства у редовима напредњака, али нико још увек, макар не јавно, не сме да се успротиви оваквој одлуци.

Наш извор сматра да и уколико дође до овакве коалиције, покрајински СНС неће имати снаге да се томе одупре, најпре због тога што је странка конципирана као лидерска, будући да све битније одлуке доноси Вучић сам у кругу најближих сарадника.

Оно што може представљати проблем јесте велики јаз између „тврде“ линије у Покрајини коју представљају Игор Мировић, Милош Вучевић и Дамир Зобеница и оних са знатно умеренијим ставом попут Маје Гојковић и Бранислава Недимовића (актуелни градоначелник Сремске Митровице) који у сарадњи са Чанком не виде никакав проблем.

Ако се зна да Гојковићева „не контролише“ чланство, односно нема знатнији уплив у одлуке локалних одбора по Војводини, може се наслутити да ће коалиција са ЛСВ направити проблем члановима који су у СНС-у од оснивања.

Име кандидата за покрајинског премијера још увек није познато, као ни састав евентуалне будуће коалиције, али кључни камен спотицања, по нашем извору, представља управо и једино било каква сарадња са партијом Ненада Чанка.

 

(nova borba)

Можда ти се свиди

Оставите коментар