Почетна » Понош: Вучић је паролу “не дам Косово”, заменио је паролом “не дам прелазну владу”

Понош: Вучић је паролу “не дам Косово”, заменио је паролом “не дам прелазну владу”

од Други Пишу
0 коментар

На оснивачкој скупштини градског одбора покрета Србија Центар у Лесковцу, лидер покрета Здравко Понош изјавио је да је “Србија после дуго времена коначно на добром путу”. “Томе је нажалост претходила трагедија која је указала да смо као друштво дотакли дно.

Друштво се пренуло из обамрлости и покренуо се народни протест. Режим је остао у свом свету, само још охолији, бахатији и неспособнији, а врхунац неспособности показао је начином на који је присилно превремено окончао школску година”, каже Понош

Ствари се мењају, каже Понош. “Пре две недеље Вучић је учеснике протеста назвао хијенама и лешинарима. Пре недељу дана, након јшто је пропао режимски контрамитинг и одржан величанствен народни протест под кишобранима, режим почиње да схвата да му ствари измичу контроли и нуди дијалог. После најновијег протеста Вучић позива на заједништво у борби против инфлације и обећава да ће поново да ујутро прима грађане на разговор. Нема он више довољно јутара на располагању за разговор. После наредног митинга можемо да очекујемо да ће да обећа да ће поново ухапсити Мишковића само да би вратио време”.

Протест је добио на виталности укључивањем јавних који су стали уз народ, каже Понош и пита “где су спортисти, да ли се нису огласили зато што се њих не тиче оно што је народ извело на улице или им више значи то што имају да изгубе него онима који су стали уз свој народ”.

Понош каже да је власт почела да се дроби “да многи из врхушке гледају да се евакуишу, а да је ситна бораније разочарана. Уз режим су остали само мали гебелси из јутарњег програма ТВ Пинк и млади дипломци СНС академије”.

Што се тиче страног фактора, затечени су, сматра Понош, али им је” јасно да Вучић више не може да им буде гарант стабилократије у Србији, а то значи гарант лажне демократије и функционалне инвестиционе корупције. Странци не дају Вучићу брзе изборе јер им треба да заврши оно што је обећао, а сви знају да му време цури”.

Понош сматра да ће режим покушати да “прави козметичке уступке, купује време, пеца алаву опозицију и ротира послушнике”, али да то неће извести земљу из кризе.

По њему, први корак за излазак из кризе мора да буде безусловно испуњење захтева протеста, други корак је формирање прелазне владе, трећи корак је одржавање избора у регуларним условима, каже лидер покрет СРЦЕ.

Паролу “не дам Косово”, Вучић је заменио паролом “не дам прелазну владу”, каже Понош и додаје “Косово је дао. Требало је да сачува Косово, а да пристане на прелазну владу. Нуди свој живот у замену за прелазну владу. Нико му то не тражи. Шта ће коме његов живот.”

За председника градског одбора Србија центар у Лесковцу изабана је проф. истрорије Бојана Стефановић. Учесницима скупштине обратили су се чланови председништава СРЦЕ проф. др. Драган Делић, проф. др Слободан Цвејић, проф др Душко Лопандић и др. Михајло Бркић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар