Почетна » ПРИМА 146.000, АКО УЗМЕТЕ 35.000, ШТА ЈОЈ ОСТАНЕ? Србија Маји Гојковић даје масну плату плус 300 еврића за стан у БГ!

ПРИМА 146.000, АКО УЗМЕТЕ 35.000, ШТА ЈОЈ ОСТАНЕ? Србија Маји Гојковић даје масну плату плус 300 еврића за стан у БГ!

од admin
0 коментар

И то није све: њене колеге из Скупштине је правдају и кажу да је она на губитку?!

Да ли вам се чини да је Србија у кризи? Судећи по томе како третирамо носиоце јавних функција, и колико их и за шта све плаћамо, ни најмање.

Са два стана у свом поседу (један купљен, други наслеђен), и укупно 156 квадрата животног простора, колико је пријавила Агенцији за борбу против корупције, председница парламента, Маја Гојковић, на основу трошкова за закуп стана сваког месеца из буџета добије 35.000 динара.

И све би то било донекле у реду да Гојковић нема плату и остале паушалне приходе који на месечном нивоу износе 146 хиљада динара.

Дакле, да вас подсетимо, она прима 3 просечне плате једног Србина, ако је веровати статистици.

Ако неко прима рецимо 30.000 месечно, што је вероватније од статистичких 47, онда Гојковић убира скоро пет његових плата.

И на концу свега, држава јој за најам стана даје 282 евра. Примера ради за тај новац може да изнајми једнособан стан у самом срцу Београда. Што се мало даљих крајева града тиче, могуће је изнајмити пристојан стан и за упола те цене.

Покушали смо да ступимо у контакт са Мајом Гојковић и добијемо њен коментар, али до објављивања овог текста нисмо успели.

РАШКОВИЋ ИВИЋ: Немам примедбу, шта би њој остало да плаћа стан?

Позвали смо и посланике да прокоментаришу да ли им је у реду да у земљи попут Србије, у време штедње, председнику парламента плаћамо изнајмљивање стана.

– Та цена од 35.000 за сиромашне људе може изгледати велика, међутим мислим да председница Скупштине мора становати близу Скупштине, и њој је из Новог Сада незгодно да путује. Ја немам примедбу на то што држава њој плаћа изнајмљивање стана, али имам примедбу што се парламент састаје тако ретко, и што нас је она, начином рада, потпуно угасила – каже Санда и наставља:

– Њена плата и паушал су, све скупа око 100.000 динара, ако она издваја 35.000 – то је превише. Шта би њој остајало – каже Санда Рашковић Ивић.

Марјан Ристичевић: Укинути и плате!

– То одлучује Административни одбор, о свим посланицима који нису из Београда, и који хоће да пређу на тај режим. Да ли би било у реду да узме путне трошкове, који су већи? Не може да добије и једно и друго – каже Ристичевић, посланик СНС, па наставља:

– Мени се то не чини добро, ја то не бих прихватио, по мени је то минус, јер онда нема право на путне трошкове. Но то је исто право за све, осим за оне који живе у Београду. Може да се деси да неко прикрије да не станује у Београду, раније се дешавало, па узимају 10.000 динара сваки дан за путне трошкове, па за 15 дана – 150.000 су узимали. Шта је поштеније, то или да узме 35.000? – пита се Ристичевић.

Он каже да би било најбоље, и да би он пристао да парламент ради хонорарно, сходно броју седница, да се укину плате, мада додаје да је наш парламент најјефтинији у региону.

А. К.   Еспресо

Можда ти се свиди

Оставите коментар