Почетна » Саво Манојловић: Криминална изјава Терзића о рушењу стадиона „Рајко Митић“ због грађевинског земљишта

Саво Манојловић: Криминална изјава Терзића о рушењу стадиона „Рајко Митић“ због грађевинског земљишта

од Други Пишу
0 коментар

Саво Манојловић из покрета Крени – Промени оценио је да је изјава Звездана Терзића, генералног директора Црвене Звезда о рушењу стадиона Рајко Митић криминална.

„Српски спорт уништавају људи попут Терзића, Вазуре и Вучелића, док у њему нема места за људе попут Бодироге и Видића”, написао је Саво Манојловић на друштвеној мрежи „X“.

Иницијатива Крени-промени наводи да је директор Црвене Звезде, како су пренели медији, на седници Скупштине Фудбалског клуба Црвена Звезда најавио је могућност рушења стадиона због изузетно вредног грађевинског земљишта и могућност да се нови стадион изгради у Сурчину.

Медији су пренели да је Терзић, говорећи о заради Црвене Звезде у прошлој години, рекао Такође, говорио је и о томе да Звезда рачуна на нови стадион код аеродрома „Никола Тесла“ у Сурчину, поручујући да земљиште на коме је сада „Маракана“ вреди само 100 милиона.

„Дугорочно сматрам да морамо решити стратешко питање наше локације, односно модерног стадиона и новог и већег тренинг центра који би градили на локацији близу београдског аеродрома. Наш стадион се налази на земљишту површине 16,5 ха чија тржишна вредност износи више од 100 милиона евра (након усвајања урбанистичких услова и решења имовинских питања). Цео простор око стадиона је мртав и неискоришћен капитал који није у функцији развоја нашег клуба. Дубоко сам уверен да Црвена звезда мора имати нови модеран стадион и да је одржање постојећег статуса дугорочно неодрживо уколико желимо да се клуб развија“, рекао је Терзић на скупштини ФК Црвена Звезда, а преноси портал Мондо.

“Имамо једно историјско и архитектонско разарање Београда које мора бити заустављено. То је тенденција ‘где год нађеш згодно место ту зграду посади’. Сада је идеја да се сви постојећи комплекси и институције поруше, а онда преселе и изграде у новим деловима града. Имате најаву да ће рушити Сајам и премештати га у Сурчин. Исто је сада Терзићева изјава о премештању стадиона. Не би ме чудило да слично најаве и челници Партизана”, изјавио је Манојловић.

Он је истакао да се тиме разара историја једног града.

Манојловић је додао да град треба да се развија, али тако што се неће уништавати постојећа архитектура и зеленило.

„Градња мора да испуњава услове у погледу обезбеђених паркинг места и зелених површина. А не ви сада у постојећим урбанизованим срединама уништавате зелене површине или значајне спортске и културне објекте како би неко на брзину обрнуо новац. Сајам има историјску архитектонску вредност и представља архитектонску чудо због специфичности куполе у хали 1. Стадион Рајко Митић, као и стадион ЈНА имају јак емотивни значај за све љубитеље спорта. Овим се разарају успомене људима и уништава душа једног града”, закључио је Манојловић испред Покрета Крени – Промени.

foto Maja Todić

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар