Почетна » Понош: Срби на Косову одгурнути од Србије, Вучић се пере од одговорности

Понош: Срби на Косову одгурнути од Србије, Вучић се пере од одговорности

од Други Пишу
0 коментар

Гостујући на телевизији Н1 Здравко Понош лидер странке Србија Центар рекао је да је након несрећног догађаја на Косову главни циљ власти скидање одговорности са себе.

Ово што се десило изгледа као припремљена операција за униставање групе наоружаних Срба Како Понош објашњава то се види из логистичке и медијске припреме и снимања из дронова “ у стилу телевизије ЦНН“ која показује апсолутну доминацију једне стране. По његовим речима није искључено да је циљ свега било убрзање процеса и затварање „косовске књиге“ у предвиђеном року.

Цео догађај је био „демонстрација немоћи ове власти“. На конференцији за медије на којој је говорио видело се да је Вучић затечен и да нема контролу над ситуацијом а неко је, како казе Понош “ несрећним младићима дао униформе и оружје и рекао им да су спремни за рат.“ Код њих очигледно постоји жар да се боре али то није довољно. У повлачењу без борбе били су као „глинени голубови“. – рекао је Понош.

Понош је навео да у неким ситуацијама може бити разумљив пројекат оружане побуне кад су угрожена елементарна права неке етничке групе, као и идеја да то може на крају да буде прихваћено као ослободилачка борба. Али у случају стања на КиМ треба реалистично сагледавати околности. Вучићев режим је изгубио дипломатску битку, запад води Косово у НАТО, а у медјувремену га НАТО чува.

Понош додаје да да не може „вођа“ у неком новом рату да буде човек који је у прошлом рату „био носач кишобрана Шешељу и уносач тепиха у свој стан“ а да као оперативце на терену који све треба да организују има Вулина, Гашића и Вучевића. „Да се решио неких од кадрова како су тражили људи на протесту можда би ови младићи данас били живи“, додао је Понош.

Ништа не може да аболира ову власт и ослободи одговорности јер од 2012 године имамо „одгуривање Косова од Србије“ преко предаје институција и вођења лоше политике, каже Понош и додаје да је власт у Београду крива за ово а да је Курти на жалост „надиграо Вучића“ који је сада додатно уцењен, поред Јовањице и шефа БИА који је под санкцијама сад има и организовање оружане побуне. Како сада да неко њега схвати озбиљно када се буде противио распоређивању косовске полиције на северу, кад буде нешто преговрарао око Косова? Он нема више нијакав кредибилитет” рекао је Понош.

Вучићу је једино важан углед у свом бирачком телу и одлазак код амбасадора Русије Понош види као додворавање бирачима а то је још један „аутогол“ када су у питању интереси Србије, међутим Вучићу интерес Србије очигледно није на првом месту. Он сада прави привид да помаже Србима да се самоорганизују а када не успеју, биће проглашено да су сами криви и проћиће на Косову као Срби из Крајине, каже Понош и додаје „Милошевић је људе из Крајине хватао и слао у Барању и на Косово. Где планира Вучић са људима са Косова? Сада ће исељавање бити још масовније.“

Можда ти се свиди

Оставите коментар