Почетна » Србија Центар: Ко стварно влада Београдом? Представници грађана или приватни инвеститори, криминални кланови и уске интересне групе?

Србија Центар: Ко стварно влада Београдом? Представници грађана или приватни инвеститори, криминални кланови и уске интересне групе?

од Други Пишу
0 коментар

Протестни марш за одбрану Београдског сајма, као симбола нашег града, био је још један у низу бројних скупова који нас поново наводи да се упитамо зашто градски челници „ратују“ против сопствених грађана.

Ко стварно влада Београдом? Представници грађана или приватни инвеститори, криминални кланови, уске интересне групе? Каква је сврха изградити мегаполис на Сави и Дунаву без паркова, излетишта, шеталишта, преплављен солитерима изнад узаних тротоара? Како то функционише СНС/СПС власт у Београду када грађани желе на Сајму зграду за оперу или балет, дворану за уметнике, сликаре и музичаре, а корумпирани режим још и још бетона и солитера?

Да ли су планирали да и Ада Циганлија постане насеље „небодера на води“? Захваљујући локалној самоуправи у Милану је до новембра ове године посађено скоро пола милиона стабала дуж улица, тргова и дворишта, на крововима и испред главних улаза зграда. Беч посебно подстиче децу и младе да уређују места за играње и боравак у својим квартовима. У Београду се годинама протестује да се очува преостало зеленило у граду, „кампује“ се за Савски насип који брани Нови Београд од поплава, пишу петиције да се спречи станоградња на Кошутњаку, сачува хиподром – наш најстарији спортски објекат, водоизвориште на Макишу… Сви ови проблеми настали су зато што је град „украо“ надлежности општинама, Република Граду, а надлежности Републике пренете су у неформалне групе и криминалне лобије. Зато се залажемо да се најзначајније надлежности и овлашћења врате локалним самоуправама, где ће људи који ту живе непосредно и ефикасно утицати на унапређење свог живота.

Странка Србија Центар је свесна ових проблема и има озбиљан план за развој Београда и свих његових 17 градских и приградских општина. Желимо да цео Београд учинимо јединственом урбаном целином, да се посветимо и приградским општинама. Нема разлога да се већ две године гради вртић у Степојевцу, да Борча нема канализацију, да центар Обреновца окружује непрочишћени канал Купинац. Успоставићемо модерну локалну самоуправу и вратити поверење грађана у службенике који у градским институцијама служе њиховим интересима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар