Почетна » Срце: Шапић мора да схвати да Београд није његово лично власништво

Срце: Шапић мора да схвати да Београд није његово лично власништво

од Други Пишу
0 коментар

На низ афера градоначелника Шапића надовезала се нова у вези са новим системом наплате градског превоза.

У покушају да раскине уговор са турском фирмом која врши наплату превоза у Београду, градска власт је закисно понудила заузврат „неки други посао“ у Граду, само ако од уговора одустану без судског епилога. Овакав вид понашања само показује да напредњачка власт доживљава Град Београд као своје лично власништво и нуди нове послове мимо процедура, не размишљајући ни о законској, ни о моралној нити о политичкој одговорности.

Уз то, Шапић је објавио нови систем наплате СМС-ом, укидајући контролоре и уводећи „Беле“ комуналце на њихово место, без претходног рационалног промишљања њихове нове улоге, не објашњавајући како ће проверавати смс-ове грађана.

На крају је направио додатну забуну најавивши корекцију тек дан раније објављене цене градске дневне карте са 200 на 120 дин, али тако да није ни себи ни другима покушао да објасни разлоге због којих би грађани куповали недељну карту од предложених 1000 динара, уместо 7 дневних по 120 динара за укупно 840 динара.

После скоро десет месеци на месту градоначника, Шапић је показао свој стил руковођења градом. Његови противзаконити експерименти су на штету Београда и његових грађана.

Можда ти се свиди

Оставите коментар