Почетна » „Необично што је Радоичић јавно преузео одговорност за дела која сад негира“

„Необично што је Радоичић јавно преузео одговорност за дела која сад негира“

од Други Пишу
0 коментар

Адвокат Форума за безбедност и демократију Лука Јовановић изјавио је у Дану уживо да је „необично што је Милан Радоичић јавно преузео одговорност за дела која сад негира“.

Како је рекао Јовановић, „колико је пратио, задржавање је било одређено Радоичићу пре него што је био саслушан“.

„Сад се чека да ли ће се одредити мера притвора због дела која му се стављају на терет. Конкретно, у питању је организовање групе и неовлашћено држање оружја. Новитет у овој пријави је кривично дело против опште сигурности, које се односи на смрт полицајца који је страдао у инциденту“, наводи он за Н1.

Истрага се, објашњава, води како би се утврдиле чињенице да ли је извршено кривично дело, ако јесте, онда се подиже оптужница и иде се на суђење.

„Необично је што је Радоичић јавно преузео одговорност за дела која сад негира. Помињао је да је организовао ту групу и да је све везано за логистику активности инцидента који се догодио у Бањској сам одрадио, рекао је да нико из званичних власти није умешан у набавку тог оружја“, каже он.

Истиче да је овом истрагом тренутно обухваћено више лица.

„По природи истраге морала би да буду укључена лица која су Радоичићу обезбедила оружје. Све то мора да утврди истрага. Он јесте преузео јавно одговорност за све што се догодило, након што је та одговорност постала стварна, сада негира кривицу за оно за шта је преузео одговорност, нека људи цене сами какав то оставља утисак“, каже он.

Према његовим речима, „ово је вероватно прво у нису хапшења која ће се вршити у оквиру ове истраге и истраживања ових кривичних дела“.

„Сигурно неће бити обухваћена само лица која су учествовала у инциденту“, тврди он.

Додаје да „не постоји законски начин на који Милана Радоичића Србија може да изручи косовским органима“.

„Не постоје услови за пружање међународне правне помоћи према прописаним законима, да било који државни орган, суд или тужилаштво, који би добио захтев за изручење морао би да процени да ли се пружањем правне помоћи нарушава суверенитет државе Србије или неки њен национални интерес. Не могу да замислим да било ко тврди да су испуњени услови за изручење Радоичића у било ком смислу“, наводи Јовановић.

Подсетимо, Милан Радоичић је данас приведен, а на саслушању је негирао сва кривична дела која му се стављају на терет. Његов адвокат Горан Петронијевић изјавио је да је у тренутку хапшења Радоичић био у Београду.

Milan Radoičić Foto: N1

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар