Почетна » Новаковић: Орлић увео ванредно стање у скупштину, суспендовао права посланика

Новаковић: Орлић увео ванредно стање у скупштину, суспендовао права посланика

од Други Пишу
0 коментар

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да је председник Скупштине Србије Владимир Орлић увео ванредно стање у парламент, извршио удар на скупштину и суспендовао права посланика јер је начином на који је заказао седницу онемогућио посланике опозиције да поднесу предлоге за допуну дневног реда.

„Наш посао је законодавна активност и да уврстимо тачке дневног реда које су актуелне, животне и које грађани од нас очекују да предложимо како бисмо могли да представљамо њихове интересе“, рекао је Новаковић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

„Због тога имамо крњу скупштину која не ради у пуном политичком и правном капацитету“, додао је Новаковић.

Новаковић је навео да је „мимо свих норми и мимо сваке политичке културе“ одржавање обједињене расправе о 35 тачака, од којих је прва тачка буџет, а друга избор судија.

„Скупштина се претвара у циркус и то жели Орлић, а ми као опозиција желимо ред и да скупштина ради примерено најбољој правној и политичкој традицији Србије и да буде огледно добро када је реч о правној и политичкој култури. У томе смо, нажалост, онемогућени али у границама наших могућности чинићемо све да скупштина буде дом народа у којем се чује глас народа“, рекао је Новаковић.

„Орлић покушава да нас ућутка али то неће успети, ми ћемо се борити“, закључио је Новаковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар