Почетна » Напредњаци не престају да узнемиравају грађане: И кориснике Yеттел-а зову да питају да ли ће гласати за СНС

Напредњаци не престају да узнемиравају грађане: И кориснике Yеттел-а зову да питају да ли ће гласати за СНС

од Други Пишу
0 коментар

Корисници мобилног оператера Yеттел обратили су се порталу Нова.рс наводећи да их свакодневно узнемиравјау из изборног штаба Српске напредне странке и испитују за кога ће гласати на изборима. Према речима једног нашег читаоца из штаба владајуће партије тражили су од њега да потврди да ће пружити подршку СНС на изборима, а како он то одбио да каже – ту се и разговор и завршио. Међутим, питања одакле напредњацима приватни бројеви телефона грађана и ко им је исте доставио остало је без одговора.

„Данас сам добио изненадни позив од непознатог броја. Била је то девојка, представила се да је из изборног штаба СНС-а, рекла је моје име и питала да ли сам то ја. Занимало их је да ли ћу гласати и пружити подршку на изборима. Другог питања није било. Већ неколико година сам корисник Yеттела, али ми је број првобитно из мреже А1. Никоме нисам прослеђивао број, те не знам како су дошли до њега“, наводи наш читалац који је и доставио и број телефона с ког је добио позив.

Портал Нова.рс затражио је одговор од мобилног оператера Yеттел на питање да ли су достављали податке о својим корисницима Српској напредној странци, а из те компаније нам је речено да они поштују Закон о о заштити података о личности.

„Yеттел послује у потпуности поштујући Закон о заштити података о личности и нисмо достављали податке о корисницима ниједној политичкој партији“, наводи се у одговору достављеном нашем порталу.

Подсетимо, недавно су се нашем порталу обратили и корсници оператера А1 обратили такође због узнемиравања које трпе од чланова Српске напредне странке. Како једна грађанка рекла за наш портал, из штаба СНС су је позвали и тражили да разговарају са њеном мајком како би јој поставили неколико питања у вези са изборима. На питање одакле им број, рекли су – „па, нашли смо“.

Из компаније А1 негирали су да они имају везе са достављањем података СНС, чиме остаје отворено и без одговора питање одакле напредњацима приватни бројеви телефона грађана Србије и ко крши Закон о заштити података о личности.

Foto Printskrin novas

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар