Почетна » Вучић: ММФ дозволио веће повећање пензија, али ја то нећу

Вучић: ММФ дозволио веће повећање пензија, али ја то нећу

од admin
0 коментар

Премијер Александар Вучцић изјавио је да је ММФ дозволио повећање плата и пензија, и то веће него што је очекивао, али да он неће ићи са тим максимумом.

Премијер је прецизирао да ће искористити „мањи оквир од дозвољеног за повећање плата и пензија“, јер је новац потребан и за инвестиције и запоšљавање младих.

„ММФ би нам дозволио да више повећамо плате и пензије него што сам мислио, али ја то нећу. Ето, нећу“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије и приметио да би то мало ко тако отворено рекао, али да се он понаšша оговорно и да води рачуна о интересима земље.

„Ово нико нормалан ко се бави политиком у Србији не би рекао, али ево ја сам рекао зато што ме не занима ко ће да гласа за мене, већ да Србија буде здрава земља, зато што желим у будућност и да се мењамо“, поручио је премијер.

Он је објаснио да ће да новац у буџету „држати на ниову на коме ће имати више резерви за инвестиције и за програме за запошљавање младих“.

Премијер је рекао да је ММФ дозволио веће повећање од очекиваног због добрих резултата.

О субвенцијама: Србија спремна да да 10 долара више од комшија
Премијер Вучић позвао је данас инвеститоре да улажу у Србију нагласивши да у нашој земљи компаније могу да добију најбоље услове, а да је Србија спремна када је реч о субвенцијама да да “10 долара више од земаља у региону”.

“У овом региону можемо да обезбедимо најбоље услове за сваку компанију западне и централне Европе, а ради се и на побољшању пословне климе, правног система…”, рекао је Вучић на састанку у Привредној комори Србије, којем присуствује потпредседник швајцарске Конфедерације Јоахан Шнајдер Аман, министри Жељко Сертић и Срђан Вербић, као и председник ПКС Марко Чадеж.

„“Можемо најбољи систем да обезбедимо и кад је реч о субвенцијама. То нико други не може. Ако добијете предлог од Македоније, Румуније, Хрватске, БиХ, знајте да можете увек да добијете 10 долара више од Србије. Само дођите у Србију, и добићете“”, поручио је Вучиц додајући да нико не може да претекне Србију.

Влада Србије даће све од себе да задржи политичку стабилност и да има мирно и смирено окружење за све инвеститоре којима се нуди и креативна радна снага, изјавио је Вучић.

Србија има интелигентне људе, иако радне навике морају да буду боље, рекао је премијер.

Вучић је навео да се на дуалном образовању ради са Немачком и Аустријом, али и Швајцарском, оценивши да неће бити лако.

„Ми смо свакако одлучни да то урадимо. То значи да млади кад постану тинејџери морају да мисле о будућности“, рекао је Вучић и додао да се ближе времена кад ће сви радници морати да уче да би се уклопили, али и млади да раде бар два сата дневно док уче.

Када је реч о реформама и моделима које Србија може да примени по угледу на развијене земље па и Швајцарску, Вучић је рекао:

„Радимо најбоље, али ако кажете Србима да морамо да усвојимо неки модел – никад ништа, јер шта год да кажете биће „‘јао ми имамо другачије обичаје и традицију“’, а кад кренемо тим путем, готово је“.

Он је упитао учеснике састанка да ли заиста мисле да грађани желе да чују да ће да подигне пензије и плате мање него што је то могуће, јер је то једини одговоран начин.

„Резултат неће бити исти, биће лошији, али чак и скромни позитивни резултати су ипак позитивни“, рекао је он и поручио да ће се сви инвеститори, који желе да уложе, у Србији имати стабилно пословно окружење.

Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар