Почетна » Понош: Како повећати излазност и постићи кумулативно најбољи резултат

Понош: Како повећати излазност и постићи кумулативно најбољи резултат

од Други Пишу
0 коментар

Лидер странке Србија Центар – СРЦЕ Здравко Понош за лист Политика рекао је да би најбољи начин за излазак опозиције на изборе било „када би број опозиционих колона био ствар усаглашене опозиционе тактике са циљем да се повећа излазност и постигне кумулативно најбољи резултат.

Додаје да би важна била и квалификована истраживања. По његовим речима најгори сценарио би био да се колоне формирају „као последица разних наслеђених анимозитета и рачуница да се обезбеди живот од опозиционог политичарења“. Додаје да ће „одговоран део опозиције“ бити спреман за прву варијанту, а „себичан и од режима инструментализован“ ће се приклонити другој.

Србија центар је за прву варијанту и као доказ наводи да су то демонстрирали и сарадњом коју су успоставили са ДС-ом и странком Заједно на платформи која је отворена и за остале странке проевропске оријентације. “Спремни смо и за најширу могућу сарадњу са свима из опозиције на тему борбе за изборне услобве и контролу избора. Спремни смо и за више од тога, односно за орочену сарадњу у најширем могућем опозиционом формату који би се окупио на тему смене овог режима, лустрацији и припреми регуларних избора, каже Понош.

Коментаришући Вучићеве најаве избора Здравко Понош рекао је да је фарса када Вучић нуди опозицији изборе „кад год они хоће“ а сада кад то целокупна опозиција тражи, Вучић најпре мора до Брисела да се види с Куртијем и до Њујорка. “Прича о изборима му је иначе служила за убацивање клипова у точкове сарадње опозиције и одвлачење пажње јавности од поразних резултата његове власти. Пре свега на теми КиМ, али и у економији. Србија каска на зачељу Европе, а Вучић уверава народ да смо економски тигар” констатује Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар