Почетна » Славица Радовановић: Доделити Миленковићу обезбеђење, полицајци су раније убијани

Славица Радовановић: Доделити Миленковићу обезбеђење, полицајци су раније убијани

од Други Пишу
0 коментар

Пуковница полиције у пензији Славица Радовановић, која је изабрана за посланицу Народне странке у Скупштини Србије, изјавила је да би инспектор Слободан Миленковић требало да добије полицијску заштиту, а да су се његове колеге организовале да га обезбеђују јер су раније „полицајци убијани када су били на трагу расветљавања великих кривичних дела“.

„Претња упућена Миленковићу требало би да буде проверена и да буду утврђене чињенице“, рекла је Славица Радовановић телевизији Нова С.

Миленковићев адвокат Зденко Томановић недавно је рекао да тужилаштво и полиција нису проверили информацију да је о „Миленковићевој ликвидацији било одлучено на највишем безбедносном нивоу“ и да након достављања те информације Миленковић није добио званично полицијско обезбеђење, него га чувају колеге из одељења за борбу против дроге.

Славица Радовановић је истакла да је Миленковић „часно и поштено радио свој посао и да је осветлао образ полиције“ хапшењем осумњичених за производњу марихуане на „Јовањици“, а да је Дијана Хркаловић „некредибилна да даје изјаве против полицајаца, имајући у виду да је као потпуно незрела, неискусна и полицијски неедукована добила много висока овлашћења и на значају у МУП-у“.

„Радила сам у полицији 33 године и тако нешто се никада није догодило. Полицији ће бити потребно много времена да се опорави од таквих удараца и од имиџа који је Дијана Хркаловић наметнула полицији“, рекла је Славица Радовановић.

Славица Радовановић је навео да је „сулудо уважити изјаве“ Дијане Хркаловић и њене наводе о Миленковићу, попут „ради дрогу“.

„Шта то значи ’ради дрогу’? У суштини то не значи ништа. Прави, искусни полицијски службеник би медијима рекао да ’постоји основана сумња да је полицијски службеник у неком периоду учествовао у препродаји дроге и на тај начин стекао имовинску корист’“, објаснила је Славица Радовановић.

Она је истакла и да је „потпуно сулудо“ што тужилаштво толико уважава и узима у обзир речи Дијане Хркаловић, особе против које се води кривични поступак и која је „умешана у многе афере за које нису покренути поступци“, о једном полицијском службенику који је „поштено и часно радио свој посао“.

„Полиција је део извршне власти и полицијски службеници имају обавезу да решавају кривична дела и ако они штите државу, онда би у овом случају држава требало да штити Миленковића. Полиција мора да штити своје припаднике, а не да их тако пушта низ воду“, рекла је Славица Радовановић.

Славица Радовановић је навела да Миленковић „није могао да ради сам“, и да су за хапшење попут оног у случају „Јовањица“, потребне континуиране припреме и прикупљање обавештења и да се свака акција предузима уз одобрење тужилаштва.

„Миленковић ништа није радио сам и није радио на своју руку да би сада сносио овакве последице. У другим државама се читав систем покреће да би заштитио полицајца који је раскринкао неку криминалну групу“, рекла је Славица Радовановић.

Она је, поводом позива тужилаштва Миленковићу, навела да „у МУП-у постоји неписано правило, односно обичај“ да полицијски службеник тражи да разговара са својим старешинама о позиву који је добио од суда или тужилаштва у својству грађанина и да са њима направи план, односно „да му се дају инструкције шта би и како требало да каже, а све у зависности да ли се позива због кривичног дела или само давања информација“.

„Ако тужилац поставља питања која би можда могла да угрозе вођење кривичног поступка или истраге, полицијски службеник има право да затражи још мало времена како би се консултовао са својим непосредним старешинама. Све зависи од случаја“, рекла је Славица Радовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар