Почетна » За председника Општинског одбора Народне странке Гроцка изабран је Стефан Ранчић

За председника Општинског одбора Народне странке Гроцка изабран је Стефан Ранчић

Изабрано ново руководство Општинског одбора Гроцка

од Жиг Инфо
0 коментар

Јуче је изабрано ново руководство Општинског одбора Гроцка. За председника је изабран Стефан Ранчић, млади инжењер електротехнике.

Изборној скупштини су присуствовали председник странке Вук Јеремић , потпредседница Марина Липовац Танасковић, председник ГрО Београд Урош Тешмановић, као и наши одборници у Скупштини града.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да Србија може да постане „нова кућа за нове технологије“, што би могло да за свега неколико година препороди српску економију и донесе десетине милијарди евра у јавни буџет, али да је за то потребно да држава буде боље уређена и да на власти не буду људи „чији је једини план корупција и рекет“.

„Нове технологије због нестабилности и могућих геополитичких сукоба одлазе из држава попут Кине, и траже нове, мање куће у више малих држава широм света. Реч је, између осталог, о соларним панелима, чија би производња могла да се делом премести и у Србију, у року од свега годину или две“, рекао је Јеремић на изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Гроцка.

„Данас нове околности и муњевити развој технологије омогућавају да се пропуштене шансе надокнаде много брже него раније. Србија ту прилику никако не би смела да испусти“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да данас „свега десетак људи може да произведе у року од годину дана софтвер вредан милијарду евра“ и да би се у том случају, ако би они порез плаћали у Србији, у буџет слило око 400 милиона евра, што је више од пореза који плаћају „сви произвођачи аутомобилских гума и каблова“, који су отворили фабрике у Србији.

„Разговарао сам са западним власником фабрике која у Кини производи соларне панеле у вредности од 10 милијарди долара годишње. Он планира да у наредних пет година производњу премести на 10 локација у свету, од којих су две у Европи – једна у Немачкој и једна у некој држави која није члан ЕУ. Та држава би могла да буде Србија, али ми, нажалост, имамо корумпирану власт и лоше правосуђе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је за привлачење нових технологија неопходно да Србија постане „нормална држава“ и да се успостави владавина институција уместо система личне владавине једног човека који је цео државни апарат подредио свом опстанку на власти.

„Применом нових технологија у пољопривреди приноси би могли да буду повећани и неколико пута. Уз само мало већа улагања и паметне подстицаје приходи милион и по људи који живе од пољопривреде били би значајно већи“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да власт, међутим, одбија значајнија улагања у пољопривреду јер је „теже рекетирати милион и по људи“, а лакше је договорити се са неколико великих монополиста и тајкуна који диктирају високе цене хране на штету грађана.

„Власт је пропустила и да се са Уједињеним Арапским Емиратима договори о производњи микрочипова у Србији, јер је Александар Вучић израчунао да је њему лично исплативије да се договори о пројектима попут ’Београда на води’ или продаји у бесцење 17.000 хектара земљишта ПКБ-а“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да се “данас 90 посто микрочипова на свету производи на Тајвану, што је у светлу растућих тензија САД и Кине поптуно неодрживо”.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар