Почетна » Санда Рашковић Ивић: Новаковић је погрешио, очекујем да се извини

Санда Рашковић Ивић: Новаковић је погрешио, очекујем да се извини

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је потпредседник Народне странке Борислав Новаковић „направио велику грешку оним што је рекао у интрервјуу листу ’Нова’“ и да због увредљивих инсинуација на рачун председника странке Вука Јеремића очекује његово извињење и „неку врсту покајања“.

„Не знам шта му је било да овако поступи и да тако нешто изјави. Право да вам кажем, господин Новаковић је био у дубокој политичкој пензији, а управо га је господин Јеремић рехабилитовао”, рекла је Санда Рашковић Ивић за данашње издање листа „Политика“.

Новаковић је у интервјуу листу „Нова“ рекао да лични рејтинг председника странке не може бити испод страначког рејтинга.

„Својим угледом он мора да доноси, а не да односи гласове бирача. Он мора да подстиче, а не успорава раст странке“, рекао је Новаковић, и додао да су опозицији потребне нове личности које „немају нарцисоидан, себични и хијерархијски доживљај политике“.

Санда Рашковић Ивић је рекла да су одређени страначки одбори тражили одржавање ванредне страначке скупштине „због ситуације у друштву, општег хаоса и нестабилности”.

“У томе су неки људи видели прилику да избију у први план”, навела је Санда Рашковић Ивић.

„Мислим да ако имамо памети и савести и ако желимо добро странци и српском друштву, треба да останемо јединствени. Потребно је да се апетити смање, да гледамо како да мењамо ствари набоље. Народној странци је много добро кренуло, сигурно је да у садашњем саставу чак и потпуно самостално можемо да пређемо пет одсто на републичким изборима, и замолила бих све моје колеге унутар странке да о томе воде рачуна и да се понашају савесно”, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар