Почетна » АЛАЛ ВЕРА МАЈСТОРИ Вучић најурио бахатог СНС директора Железница Србије, а Скупштина Србије му доделила трајну посланичку кегитимацију!

АЛАЛ ВЕРА МАЈСТОРИ Вучић најурио бахатог СНС директора Железница Србије, а Скупштина Србије му доделила трајну посланичку кегитимацију!

од admin
0 коментар

Док је био на челу Железница Србије, за мање од шест месеци на службена путовања потрошио је око 160.000 евра, док су рачуни за пословне ручкове били и по 1.500 евра.

Јели су се скупоцени тартуфи, кипарски сир, а пушиле су се и кубанске цигаре, по комаду плаћане 2.000 динара. Када је крајем 2012. године постављен за директора „Железница“, запослио је велики број Врчинаца. Као возача је ангажовао Јасмину Теофиловић, а њен презимењак Негослав је напредовао до директорске функције. Ухлебио је и сина Јовицу у државној фирми „ПМЦ инжењеринг“. Јовица је био постављен за руководиоца и то само два месеца пошто је његов отац постао први човек „Железница“.

Све ово утицало је да Драгољуба Симоновића- Симу, Александар Вучић смени на седници ВЛаде Србије у Нишу 2014. године, показујући га као пример лошег поштовања као и да СНС нема проблема да казни и своје људе ако су лоше радили.

Међутим Драгољуб Симоновић након тих догађаја поново је реизабран за председника ОО СНС-а Гроцка, а на последњим  све општим изборима, постао је председник ГО Гроцка.

Добро вођство, заслуга за уништење Железница Србије или је пак нешто треће у питању, те се Драгољубу Симоновићу- Сими, најновијом одлуком  Одбора  за административно-буџетска и мандатно имунитетска питања Скупштине Србије, додељује трајна легитимација.

Трајна легитимација  омогућује посланицима којима је истекао посланички мандат приступ архиви и документима о раду Скупштине Србије, којима су имали приступ и док су били посланици, право да присуствују  државним свечаностима и право да приступају  скупштинској библиотеци и Клубу посланика.

Издаје се  у виду књижице, правоугаоног облика и у кожном повезу и садржи довољан број страна за уношење података о посланику, а потписује је председник Народне скупштине, у вом случају његова партијска колегиница Маја Гојковић.

Иначе, Симоновић је  у периоду од 2003. године до 2008. године обављао  функцију Народног посланика у Народној скупштини Републике Србије и први је са територије ГО Гроцка коме је ова легитимација додељена.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар