Почетна » Алексић: Гашић мора да буде смењен јер је врх полиције устројио по мафијашком принципу

Алексић: Гашић мора да буде смењен јер је врх полиције устројио по мафијашком принципу

од Други Пишу
1 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да министар унутрашњих послова Братислав Гашић мора да буде смењен јер је врх полиције устројио по мафијашком принципу и јер су „криминалци заштићени, а прогањају се инспектори који их хапсе“.

„Ви сте, министре Гашићу, инспектора Душана Митића, који је учествовао у откривању највеће плантаже марихуане у Европи на имању ’Јовањица’, назвали криминалцем, а власник тог имања Предраг Колувија је био спонзор БИА док сте ви били директор и размењивали сте поруке са Колувијом“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

„Рекли сте да Митић има право да лаже да би бранио себе, али сте се мало погубили. Окривљени има право да лаже, а Митић је био сведок и сведок мора да говори истину. Прогањате инспекторе који су открили ’Јовањицу’ пуне три године, јер хоћете да им сломите кичму зато што нису део ваших криминалних кланова и нису део групе у полицији која се башкари у вилама, становима од три ара и у скупим аутомобилима“, додао је Алексић.

Алексић је упитао како је могуће да нарко трафикант буде спонзор БИА и да ли држава нема довољно новца за финансирање тако важне безбедносне агенције.

„Нисам чуо да су у свим досадашњим запленама марихуане засаде обезбеђивали припадници САЈ-а, ВОА и БИА. Ваш одговор је да је то зато што су неки крали парадајз и салату на том имању“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Божидар Столић био инспектор у СБПОК-у, а одавао је информације клану Вељка Беливука, док је бивши заменик начелника СБПОК-а Горан Папић првостепено осуђен да је наредио да се мимо прописа врати блиндирани аутомобил Марку Миљковићу, који је водио криминални клан са Беливуком.

„Илија Милачић, бивши начелник УКП за Београд, осуђен је за одавање службених тајни порталу ’Објектив’, а интервју са њим радио посланик СНС-а Владимир Ђукановић. Милорад Шушњић, бивши начелник новосадске полиције, оптужен да је по налогу Дијане Хркаловић ставио на мере криминалца Дарка Елеза. Не постоји ниједна власт пре вас која је имала већи број случајева и афера у који су директно били умешани представници извршне власти“, рекао је Алексић.

„Дејан Миленковић Багзи је бивши начелник Службе за специјалне истражне методе, а оптужен да је по налогу Дијане Хркаловић манипулисао телефонима у случају убиства Властимира Милошевића, познатог као убиство на шинама“, додао је Алексић.

Толико о томе како вам систем функционише, навео је Алексић.

Алексић је истакао да „нема игре када је реч о систему задуженом да осигура безбедност грађана“.

„Буди се здраво ткиво у полицији, тужилаштву и БИА. Буде се људи који неће да буду део криминалног клана и неће да раде против закона, грађана и правде. Све их је више и биће их све више“, рекао је Алексић.

Алексић је председници Владе Србије Ани Брнабић рекао да је систем заказао када је она постала председница владе.

„Само Ани Брнабић није јасно шта су разлози за смењивање Гашића. Требало је и Ана Брнабић да поднесе оставку, али она не осећа одговорност. Док се ви смејете овде у скупштини, грађани Србије пате, јер ви не знате шта је одговорност“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да морају бити испуњени захтеви протеста „Србија против насиља“ којима се тражи укидање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи, као и забрана рада таблоида који промовишу криминал, насиље и шире мржњу.

„Супруг убијене певачице Јелене Марјановић је ушао у ријалити ’Задруга’, а тада је био осумњичен за убиство. Промовисали сте због гледаности човека који је потом и осуђен за убиство. У ’Задрузи’ је и Звездан Славнић, који је осуђени убица, а он је у ријалитију физички малтретирао супругу, што је Пинк правдао као ’љубавне размирице’. Кристијан Голубовић је осуђени криминалац који је у ’Задрузи’ објашњавао како професионално убити човека“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да се таблоиди се финансирају тако што добијају новац од Телекома ЕПС-а и јавних предузећа.

„Дајете им новац за ширење мржње. Ако ви у томе не видите проблем, онда је проблем у вама. Ви сте одговорни, схватите“, рекао је Алексић.

Алексић је показао насловне стране таблоида са насловима „Шешељу, свињо дебела, пи.ка ти материна – понеси пиштољ, чекам те“, „Мама, кољемо ти сина“, „Колинда у секс акцији“, „Карлеуша: На овим сликама сам ја! Врањеш ме тајно снимио, то јесу моје груди и полни орган“, „Јелена је још могла да буде ј.бана“ о убијеном певачици Јелени Марјановић.

Можда ти се свиди

1 коментар

Miki јун 23, 2023 - 13:50

Aleksic glumi neku srbendu a koristi rec ustrojiti, koju su po prvi put uveke ustaske vlasti za svoj ustaski pokret u NDH

Понови

Оставите коментар