Почетна » Ђилас: Оптужити Маринику за сарадњу са СНС је врхунац бесмисла

Ђилас: Оптужити Маринику за сарадњу са СНС је врхунац бесмисла

Жао нам је што Дејан Булатовић износи неистине о странци

од Други Пишу
0 коментар

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас рекао је да су напади на потпредседницу странке Маринику Тепић од стране доскорашњег члана ССП-а Дејана Булатовића идентични су нападима којима је Тепић била и још увек је изложена од стране СНС.

„То су неистине које су, осим СНС-а објављивали таблоиди и телевизија Пинк, због чега су поднете и тужбе надлежним судовима. Наводити исте „аргументе“ које користи напредњачка пропагандна машинерија, а у исто време оптужити Маринику Тепић и ССП за сарадњу са СНС-ом је врхунац бесмисла“, изјавио је Ђилас.

Он је навео да Мариника Тепић већ годинама води бескомпромисну борбу против криминала и корупције, због чега је мета режимских напада због којих је морала да напусти свој родни град.

„Посланици СНС је у Скупштини Србије називају Беливуковим портпаролом и оптужују да је за сопствени народ рекла да је геноцидан. Докази које је храбро износила у јавност довели су до тога да се неке од највећих афера у последњој деценији, попут производње дроге у Јовањици, шверца оружија и уништавање наменске индустрије, као и неовлашћеног трошења пара „Телекома“, нађу и у документима Европске уније. Управо у претходним данима је захваљујући и ангажману ССП-а и посебно Маринике Тепић, повучен предлог Закона о унутрашњим пословима“, поручио је Ђилас и додао:

„Помињати фотографију, за коју се зна да је настала на званичној вечери у Стразбуру, на којој су били и представници Демократске и Народне странке, као и коалиције Морамо, показује крајње лошу намеру или одсуство разумевања за улогу коју Мариника Тепић, као копредседавајућа има у Одбору за стабилност и придруживање ЕУ. Жао нам је што Дејан Булатовић износи неистине о странци у којој је до јуче био потпредседник, као и о Мариники Тепић, једној од највећих бораца за слободну Србију. Само он зна шта је прави разлог за креирање напада који подсећају на нападе режима или служби. ССП и Мариника Тепић наставиће борбу за бољу и праведнију Србију“, закључио је Ђилас.

Подсетимо, бивши потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић одржао је конференцију за новинаре испред зграде Скупштине Србије и том приликом рекао да је главни кривац за његов излазак из странке Мариника Тепић. Булатовић је рекао и да ће убудуће наступати као самостални посланик.

 

Данило Савић, Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар