Почетна » ДОСЛЕДНОСТ? Санда Рашковић Ивић поднела оставку на место председнице ДСС

ДОСЛЕДНОСТ? Санда Рашковић Ивић поднела оставку на место председнице ДСС

од admin
0 коментар

Санда Рашковић Ивић је поднела оставку на место председнице Демократске странке Србије (ДСС). Одлуку је донела јер су неки локални одбори ДСС направили власт са Српском напредном странком (СНС).

„ДСС мора де се одлучи да ли ће бити опозициона странка или не, јер се сада испоставља да један део ДСС хоће да буде опозиција, а други не“, рекла је Рашковић Ивић у Скупштини Србије.

Најавила је да ће на јесен бити одржана скупштина странке на којој ће се бирати нови председник ДСС, а није искључила могућност да се поново кандидује за место председника.

Рашковић Ивић је рекла и да она остаје на страни групе у ДСС која се противи коалицијама са СНС, да се томе противила и када је формирана власт у београдским општинама Вождовац и Врачар, али да је прегласана.

„Постоје одбори, као што одбори на Косову и Метохији и градски одбор у Нишу који су одлучно против коалиција са СНС, ја се придружујем тој групацији људи“, рекла је Рашковић Ивић.

Радуловић: Пример принципијелне политике

Покрет Доста је било оценио је да је одлука Санде Рашковић Ивић да поднесе оставку на место председнице Демократске странке Србије због локалних коалиција са Српском напредном странком пример принципијелног понашања политичара.

„Ово је реткост да у Србији политичар испољи доследност принципима и интегритет, поготово кад је цена одступање са неке руководеће функције“, наводи се у саопштењу.

 

(n1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар