Почетна » Где је нестао Томин мали: Тата на Дедињу а Радомир?

Где је нестао Томин мали: Тата на Дедињу а Радомир?

од admin
0 коментар

 

Колико је познато Радомир Николић више нема ниједну страначку функцију у Градском одбору СНС-а, а на питање да ли се бивши градоначелник појављује макар у просторијама крагујевачких напредњака, нисмо добили одговор јер се на телефон у тој странци нико не јавља.

У јавности је примећено и то да је бивши градоначелник Крагујевца и некадашњи први човек Градског одбора СНС-а пропустио и прилику да се сретне са председником Републике Србије Александром Вучићем на Војној паради у Крагујевцу, 28. јуна.

На том догађају није га било ни међу грађанима, ни међу страначким колегама, а нису га видели ни новинари.

На јавном догађају виђен у децембру 2020.
Јованка Маровић, уредница портала Глас Шумадије који активно прати политичка збивања у граду, истиче да Николића нема у јавности, а да је последњи јавни догађај на којем се појавио било отварање надземне гараже у Крагујевцу, у децембру 2020.

“Радомир се нигде не појављује. Последњи пут смо га видели на отварању надземне гараже у Крагујевцу, али ни тада за Глас Шумадије није желео да даје изјаве”, истиче уредница портала Глас Шумадије.

Радомир Николић се ретко оглашавао у јавности и док је био на јавним функцијама. Понешто је имао да каже и то искључиво у гостовањима на Радио телевизији Крагујевац.

То је једини медиј у граду за чије функционисање су се у “Радомирово време” из буџета издвајали милионски износи, док са друге стране, конкурси за суфинансирање медија у Крагујевцу нису расписивани под образложењем да за медијенема пара.

Ту традицију, бар у законској форми, прекинуо је нови градоначелник Никола Дашић, који је расписао конкурс за суфинансирање медијских пројеката. То је био први конкурс за медије расписан у Крагујевцу након пуних 7 година игнорисања ове законске обавезе.

Дашић је прекинуо и традицију слабе комуникације са медијима. За разлику од свог претходника, актуелни градоначелник Крагујевца даје изјаве и радо се појављује у јавности.

Ко га се сећа још?
Радомира Николића, осим странке, заборавили су и крагујевчани.

Углавном се не сећају његове „владавине“ и његових дела, понеко се сећа неких инфраструктурних радова.

„Није много био у јавности. Памтим га по асфалтирању улица. Доста улица се завршило док је он био градоначелник. Али, није он за политику. Отац му је био бољи.“, каже Крагујевчанин Млађо Цвијовић.

Крагујевчанка Дубравка Стојковић има другачије мишљење и сматра да се ништа спектакуларно током његовог мандата ње десило.

„Ништа се није спектакуларно десило током његовог мандата, макар ми што смо рођени овде нисмо приметили. Тамо где је тренутно човек треба да допринесе нешто, он очигледно није ништа допринео“, закључила је она.

„Сумњиво је када неко тако мистериозно нестане из политике“, сматра деветнаестогодишни Крагујевчанин који је желео да остане анониман.

Он оцењује да градоначелници иначе ретко доприносе граду, а како каже не зна ни ко је сада на функцији градоначелника.

„Не могу једну лепу ствар да наведем да се изградила у скорије време у Крагујевцу. Урађена је фонтана у Великом парку и овде у центру, али не знам ни да ли је то урађено у Радомирово време или неког другог градоначелника, а не знам ни ко је сада градоначелник. Често се чује за градоначелнике неких других градова, а за Крагујевац баш ретко. Слабо сам чуо за Радомира, не знам шта је урадио, а и физички нема шта много да се види шта је урадио. „, закључује млади Крагујевчанин и додаје:
„Када неко тако мистериозно нестане, увек постоји одређени разлог за то. Свако ко је у политици тежи да остане у политици јер то је добра вода у којој плива. Када неко једноставно нестане са политичке сцене, а нико не тежи да то уради, онда се питам чиме се бави по страни“.

Има и оних који су на питања о бившем градоначелнику одговарали са „Политика ме не интересује“, „Не пратим Вести“…

О Радомиру Николићу ни таксисти нису били расположени да разговарају, а све уз опаску једног од њих да је најбоље да се прича о послу, да се ради…

 

Оно што је извесно је да је и данас власник нелегално изграђене куће на обали Саве. Обећао је да ће да је сруши још у време када је његов отац био председник државе. То се до данас није десило.

Николић је био на функцији градоначелника Крагујевца од 2014. до 2020. године. Након његове практично смене, причало се да је за њега резервисано место у дипломатији, српска амбасада у Кини.

То место је остало до данас упражњено.

О томе је, бар када је реч о намештењу Радомира Николића, престало да се прича, а до новинара је стигла и непотврђена информација да млађи Николић планира да се бави производњом ракије.

Александра Петровић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар