Почетна » Јовановић у Лештанима: Град неспреман за нову школску годину

Јовановић у Лештанима: Град неспреман за нову школску годину

од admin
0 коментар

Тужно је да градска власт, која расипа огроман новац на глупости попут јелке, гондоле и јарбола, није обезбедила бесплатне уџбенике за основце, који би коштали само један одсто градског буџета, оценио данас Никола Јовановић, заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке.

Јовановић истиче да је срамота да Град Београд није обезбедио све услове за нормалан почетак школске године.

„Напредњачка градска власт, која се пуних пет година о свему пита у нашој престоници, изградила је за све то време само једну једину школу – у граду у којем живи 1,8 милиона људи“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Као најтужнији пример, који показује право лице СНС-а, навео је обећање још из 2015. године да ће у Лештанима у најкраћем року бити изграђена нова школа.

„Школе тамо још увек нема, а због аљкавости напредњачке градске власти, деца из Лештана ће предстојеће школске године морати да иду у школу у Калуђерици. Да иронија судбине буде већа, школу у Калуђерици је изградила претходна градска власт и то за мање од годину дана“, навео је Јовановић.

Он је додао да ће одборници Савеза за Србију ће извршити максималан притисак на стварног градоначелника Горана Весића како би ђаци у Лештанима од следеће године добили нову школу, али и како би се вратио систем бесплатних уџбеника.

 

(danas.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар