Почетна » Новаковић: Опозиција може да победи у Новом Саду, победа значајна колико и у Београду

Новаковић: Опозиција може да победи у Новом Саду, победа значајна колико и у Београду

од admin
0 коментар

 

„Потенцијална победа у Новом Саду би определила политичко расположење у Војводини, као што би победа у Београду била путоказ за целу Србију. То Вучић зна и зато ће репресивно-криминална стега и даље бити основни механизам управљања у ова два града“, навео је Новаковић у ауторском тексту за лист „Данас“.

Новаковић је истакао да Нови Сад „има капацитет да се супротстави том лудилу“, што је показао на изборима за месне заједнице, где је „режим испуцао сву расположиву муницију, али је промашио мете“, а уигране методе масовне куповине гласова и целодневног притиска на грађане само су произвеле инат и додатно разјариле Новосађане у поразу који је претрпео СНС.

Новаковић је навео да је Вучић свој ауторитет учврстио и одржавао стварајући привид „борбе против криминала и корупције“, а суштински Вучић стоји „на челу криминалне хоботнице“ и својим понашањем ствара околности за највећу пљачку државних ресурса у новијој историји Србије.

„Борба против општег лоповлука је у исти мах и родно место, али и гробница Вучићевог ауторитета. Нови Сад је седиште и средиште његовог коруптивног режима. Наш град је окупиран и свакодневно је изложен тортури Андреја Вучића и Звонка Веселиновића“, додао је Новаковић.

Новаковић је навео да председников брат Андреј Вучић „управља политичким процесима, а Звонко Веселиновић оркестрира криминалном сценом“.

„Све највредније послове у граду добијају искључиво криминалци. Не постоји чак ни потреба да се то прикрије или да се томе обезбеди бар привид правности“, истакао је Новаковић.

„Цинизам и безобразлук су попримили такве размере да фирма Гранит Пешчар, чији је стварни власник Веселиновић, а у којој је председник надзорног одбора његов рођени брат Жарко Веселиновић, тренутно поплочава један од тргова у центру Новог Сада. Реч је о површини од 6,8 хектара. После тог посла новосадски буџет ће имати 10 милиона евра мање, а Веселиновић исто толико више“, додао је Новаковић.

Новаковић је подсетио да градоначелник Новог Сада Милош Вучевић припрема „коруптивни пројекат ’Нови Сад на води’“, који подразумева станоградњу на обалама Дунава у вредности већој од милијарду евра, па се као резултат „добија чињеница да је Нови Сад поприште и носећи стуб Вучићевог криминалног режима“.

Новаковић је истакао да „новосадско искуство показује“ да се опозиција не сме делити него окупљати, а да би расправу о разликама требало оставити за Србију после Вучића.

„Све док је Вучић на власти, немамо право да истичемо оно што нас раздваја, напротив имамо обавезу да указујемо на оно што нас спаја“. Само процес уједињавања и обједињавања опозиционих капацитета води у победу над Вучићевим режимом“, закључио је Новаковић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар