Почетна » Ухапшен лидер опозиције у Сечњу

Ухапшен лидер опозиције у Сечњу

од admin
0 коментар

 

„Група Грађана „За бољу општину Сечањ“ је једина опозициона групација која је успела да скупи потписе и да јој након СНС и СПС буде проглашена листа на предстојећим ванредним изборима у општини Сечањ.

Наша група грађана је 2016 године започела полтичку борбу и тада је на изборима остварила значајан резултат од 11,7 %.

Напади и притисци на Вукашина Баћину и групу грађана „За бољу општину Сечањ“ се интезивирају након што је СНС прошле године изгубио изборе за Савет месних заједница у појединим месним заједницама у општини Сечањ.

Након тог за СНС трагичног пораза потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница долази у Сечањ заједно са Гораном Ђаковићем председником Скупштине општине Оџаци и поставља Ђаковића за координатора СНС у општини Сечањ са задатком да уведе ред међу сечањским напредњацима и ред у општини Сечањ.

Ђаковић од тада постаје господар живота и смрти у Сечњу, купује опозиционе одборнике, чланове Савета месне заједнице које нису под контролом СНС-а, поставља своје људе из општине Оџаци на најодговорније позиције у извршној власти Сечња, неформално руководи општинским буџетом и на крају приморава председника општине Сечањ Рађеновића да поднесе оставку и ми добијамо ванредне изборе заказане за 3. април.

 

Као једина препрека Ђаковићу да у потпуности загосподари политичким животом у Сечњу остаје му одборник у Скупштини општине Сечањ и председник ГГ „За бољу општину Сечањ“ Вукашин Баћина.

Из тог разлога, чим су расписани локални избори, крећу најгрубљи напади и увреде на рачун Баћине путем друштвених мрежа, притисци на сараднике и чланове групе грађана.

Последњих дана СНС и координатор Ђаковић на све могуче наћине покушавају да спрече предају и проглашење изборне листе ГГ „За бољи Сечањ“ и иду до те мере да позивају оверитеља, људе који су потписали листу, издају срамотна саопштења и на крају режирају јефтину представу са лошом глумом о куповини потписа од стране опозиције и то пуштају у својим таблоидима и порталима, а Баћина затим упућује деманти и најављује тужбе против актера

До кулминације свега претходног наведеног долази данас када се чека проглашење изборне листе ГГ „За бољу општину Сечањ“ и када Баћина добија информацију да је Ђаковић дошао у зграду општине Сечањ како би опструисао проглашење изборне листе.

Из тог разлога Баћина се упућује у зграду општине како би поставио питање Ђаковићу у ком својству се налази у општини и зашто покушава да омета рад изборне комисије, те том приликом Баћина на свом профилу пушта фб ливе, али Ђаковић успева да са сакрије у општинским канцеларијма и избегне директна питања, .

Надаље, у вечерњим часовима ОИК Сечањ у последњем сату предвиђеном за проглашење листе одржава седницу и проглашава листу под називом Вукашин Баћина-За бољу општину Сечањ.

Два сата касније је Вукашин Баћина ухапшен.

Вукашин Баћина је пољипривредник, домаћин, узорни грађанин наше општине, иако млад у већ два мандата је опозициони одборник и неко ко се искрено бори за добробит Сечња.

Тражимо хитно пуштање Баћине на слободу и да се заустави политички терор у општини Сечањ према опозицији и омогући нашој групи грађана нормална изборна кампања“, саопштила је група грађана „За бољу општину Сечањ“.

Софија Богосављев   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар