Почетна » Гајић: Народна странка је безусловно за промене

Гајић: Народна странка је безусловно за промене

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да је та странка безусловно против власти СНС-а али није против Србије и да не намерава да се придружи ни блоку који чине странке власти нити „пробриселском блоку“ окупљеном око председника ССП-а Драгана Ђиласа.

„Потребе дуопола су идентичне. Обе стране, и Александар Вучић и Ђилас, имају интерес да на политичкој сцени остану сами“, рекао је Гајић у интервјуу порталу „Видовдан“.

Гајић је додао да су савези које праве и једна и друга страна дуопола „неискрени, ситуациони и немају будућност“.

Председник Народне странке је истакао да ће та странка сигурно учествовати на предстојећим београдским изборима у коалицији са Доста је било и да се у Београду „чекају Двери“, док су широм Србије за локалне изборе успостављене коалиције и са другим политичким организацијама.

„По Србији имамо договоре са Новом Србијом Велимира Илића, са ПОКС-ом, разговарамо са грађанским покретима и удружењима, како у Београду тако и по Србији, у Ваљеву идемо са равногорцима и монархистима, надамо се да ће се све то заокружити. Ми нудимо промену, у то нема сумње. Радимо много на томе да направимо што шири коалициони савез“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да „режим 12 година педантно води рачуна да десница остане дезинтегрисана, а да десница нема медије, нема финансије и, што је најважније, нема карактер.

„Ми се налазимо између чекића и наковња. Режим гаји и бустује такозвану прозападну опозицију као свог главног противника, јер тај противник не може никада да их победи. Десница има потенцијал да преузима гласаче режима и зато је режим третира као потенцијалну опасност. Доста је то једноставно“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да Народна странка заступа „трећи пут“, односно „српски пут“.

„У Србији најмање 20 одсто бирача по политичком опредељењу припада либералним националистима, дакле, и демократија и нација. Народна странка је понудила јавности документ ’Проглас о српском питању у 21. веку’, који заступа српско становиште“, додао је Гајић.

Упитан да ли је Народна странка на децембарским изборима саботирана и од власти и од грађанске опозиције, Гајић је одговорио да су Народној странци „клипове у точкове подметали пробриселска опозиција и њени медији“.

„Три пута су нам за четири године цепали странку. Данас се у парламенту налази више од 20 посланика који су били чланови Народне странке, многи од њих оснивачи странке. Не трпе нас јер имамо идеологију до које држимо, уверења, програм. Ми немамо неограничени коалициони капацитет, јер то могу имати само оне странке које немају искрена уверења“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар