Почетна » Циркус долази у Панчево – радници у јавним предузећима ПРИСИЉЕНИ да дочекају Вучића!

Циркус долази у Панчево – радници у јавним предузећима ПРИСИЉЕНИ да дочекају Вучића!

од admin
0 коментар

Тачно 29 округа за 30 дана – тако изгледа план председника Србије, Александра Вучића, а након што је завршио дводневну посету Пчињској, у недељу креће у посету Јужнобанатској области. Поред Вршца, на мапи кампање је Ковин, Опово, Бела Црква и Панчево, где би шеф државе, између осталог, требало да обиђе и болницу.

Уочи посете, на друштвеним мрежама појавиле су се наводне инструкције за запослене и чланове Савета за здравство, у којима се наводи да је присуство на дочеку председника – радна обавеза.
 
Прво је на Твитеру почела да кружи наводна  порука директора болнице, Слободана Овуке, коју је упутио члановима Савета за здравство. “Поштовани чланови Савета за здравство, отказујем обе акције превентивних прегледа за викенд. У недељу долази председник Србије, господин Александар Вучић, те је приоритет Савета дочек Председника!”
На питање да ли су тачни наводи да ће све акције превентивних прегледа бити отказане током предстојећих дана викенда – од надлежних у панчевачкој болници мук.
Упркос упиту телевизије Н1 директору болнице – одговора нема. Запослени у овој установи нису желели пред камере, али када се исте угасе – тврде: речено им је да је дочек председника Србије испред болнице у недељу – радна обавеза.
О притисцима на запослене – желела је да посведочи здравствена радница која се јавила телевизији Н1, но иако је интервју био заказан, одустала је да о свом искуству јавно говори.
 
Уредник портала Панчево Цитy наводи да актуелна ситуација није новост и додаје да је на делу груба злоупотреба институција.
 
“Није то ништа ново, то се већ дешавало и претходних пута да се на различите начине мобилизују запослени у јавно-комуналним предузећима, најчешће, али и у градској управи и установама културе чији је оснивач Град Панчево, тако да се људи држе на “кратком ланцу”, у страху и у неизвесној сутрашњици. Што јесте најбољи начин или уцењивања или поткупљивања подржавалаца или симпатизера СНС-а. А то се све дешава уз апсолутну злоупотребу и пренапрезање јавних ресурса”, каже Ненад Живковић, уредник портала Панчево Цитy.

Можда ти се свиди

Оставите коментар