Почетна » Славица Радовановић: Селаковић да одговара због лажи о стању у државном старачком дому у Јагодини

Славица Радовановић: Селаковић да одговара због лажи о стању у државном старачком дому у Јагодини

од Други Пишу
0 коментар

Посланица Народне странке Славица Радовановић затражила је данас да се утврди одговорност минситра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николе Селаковића да се јер је „лажно приказао“ стање у државном старачком дому у Јагодини, у којем корисници бораве у катастрофалним условима.

„Селаковић учествује у лажи, а мене назива лажовом. Министар је приказао фотографије просторија и тоалета које користе управа и особље, а не корисници дома. Приликом посете Селаковића том дому 30 корисника одељења психогеријатрије је склоњено да их он не би видео. Ти људи су под кључем и питам министра да ли у дому има лекара специјалиста који могу да им пруже одговарајућу помоћ“, рекла је Славица Радовановић на седници Скупштине Србије.

Славица Радовановић је позвала Селаковића да хитно буде спроведен надзор у дому и да буде смењен вршилац дужности, јер га је „можда довео у заблуду и обмануо да не види право стање у дому“.

„Вршилац дужности директора дома је направио Потемкиново село за посету Селаковића, јер су приликом његове посете склоњена стара возила која користи дом, а стари намештај је прекривен новим прекривачима да би сакрили старудију“, рекла је Славица Радовановић.

„Јављају ми се људи чији су родитељи у том дому. Јавио ми се човек из Врања чија је сестра болесна, а он не месецима не може да је види“, додала је Славица Радовановић.

Посланица Народне странке је показала фотографије на којима се види лоше стање о дому.

„Ове фотографије ће добити тужилац, председник, премијерка и организације које се баве људским и мањинским правима“, рекла је Славица Радовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар