Почетна » Веселиновић упутио поруку пред скуп СНС-а у Београду

Веселиновић упутио поруку пред скуп СНС-а у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Београде, Док се спремамо за овај напредњачки циркус на улицама данас, рекао бих ти пар речи. Чувај се данас, Београде.

Буди достојанствен.
Издржи легендо.

Они данас организују представу, монтирају мегаломанске бине, довозе аутобусе, дижу дронове, постављају камере, осветљење, фотоапарате. Праве спектакл, бране своја недела, небригу, незнање.
А уствари су у страху. Већ смо им показали да се крај примакао.
Промена је ту.
Прешли су границу. Границу коју нисмо очекивали да ће прећи, чак ни они, тако бахати и неуки. Та граница била су наша деца. У два дана, у Младеновцу и на Врачару.

И онда, уместо да смо шетали заједно, лечили ране и поделили тугу као браћа и сестре, као велика породица, што и јесмо, они и даље хоће да деле нас. Да би и даље делили свој плен, да би и даље владали.

Зато нас у својој радикалској традицији хушкају једне на друге.
Научилии су од Милошевића и СПС-а да зарад останка на власти мора да падне крв. Али ми им то нећемо дати.

Они данас долазе у Београд да покажу неки свој привид стварности. А стварност је да децу лечимо СМС-овима. Да немамо политику бриге о људима, нема реформе образовања, нема једнаких правила за све. Закони не важе, Просипају насиље са ТВ-а, са страница таблоида, са говорница Скупштине, из фотеља Владе и председника. А то нас је довело довде. И постало је неиздрживо.

Београде, данас ти долазе из свих крајева Србије. Уцењени, натерани, понижени, они којима је прећено, они којима је плаћено.
Могли смо заједно да поделимо тугу и бол.
Могли смо и на кифле код Чарлија, на сладолед у „Пеливан“, прошетати Калемегданом, пре него што крену назад.

Ми знамо, и ви наши данашњи гости знате.

Београде, данас ће те изгазити њихова жеља за влашћу, моћи, новцем. Њихова лажна представа којом покушавају да сакрију своју бескрупулозност и неспособност да раде боље. Али, сутра је нови дан. Сутра ћемо доћи ми које нико не тера да будемо ту.

Ми Београђани, Новосађани, Нишлије, Крагујевчани. Зрењанинци, Сомборци, Бајнобаштани, Врањанци који се не бојимо, који не правимо компромисе. Има нас баш много. Покупићемо смеће, ставити ти осмех на лице и наставити да се боримо.
Зато што има све нас, Београд је већ победио.

Добрица Веселиновић, шеф одброничке групе покрета Не давимо Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар