Почетна » Братислав Гашић у кол центру СНС-а, наводно се шири јаз између њега и Вучића

Братислав Гашић у кол центру СНС-а, наводно се шири јаз између њега и Вучића

од Други Пишу
0 коментар

Братислав Гашић, министар полиције, бивши директор БИА и бивши министар одбране, један од главних оснивача СНС, објавио је своју фотографију из кол центра напредњака из кога се води кампања за локалне изборе у Крушевцу.

„Људи су наша највећа снага, зато је важно да их чујемо и разговарамо са њима. За ових 11 година урадили смо много, али то није довољно. Морамо да наставимо даље са развојем и борбом за бољи живот и стандард свих грађана. Крушевац не сме да стане! Србија не сме да стане!“, поручио је Гашић у објави на Инстаграму.

 

У овој објави Гашића из кол центра где је у друштву „радног слоја“ унутар хијерархије владајуће странке, односно оних који су најниже на страначкој лествици, може се тражити и одређена позадина.

Наиме, медији појачано спекулишу о расколима унутар СНС, а једна од тих прича гласи и да постоји јаз који се све више шири између Братислава Гашића и Александра Вучића, председника Србије и од маја, само „обичног“ члана владајуће странке.

Према тим спекулацијама, како је писао портал Нова.рс, Гашић је незадовољан зато што уместо да СНС-ом управља тријумвират у коме би били он, Марко Ђурић и Милош Вучевић, Вучић је лидерство дао само Вучевићу.

Као последица тога, наводно, још није именован ни директор полиције у МУП-у, односно Вучић је осујетио Гашићеве планове кога да постави и на то место, али и за новог директора у БИА.

Са друге стране, у ширим политичким круговима у Београду се тврди да Вучић и те како добро зна колико му Гашић вреди, као и да му он од свих локалних страначких барона доноси највише гласова.

У тим круговима се не искључује могућност да јаз између Гашића и Вучевића постоји, али да ту није реч о страначким и кадровским питањима, већ о могућности да Вучић „повуче“ заштиту, односно да не спречи да Гашић потпадне под стране санкције, какве су се десиле Александру Вулину.

Такође и да поново изложи Гашића осуди јавности, као што се већ више пута дешавало, а посебно током овог лета када је Гашић у Скупштини Србије морао да брани поступање државног система у вези са масовним убиствима у школи на Врачару и селима Дубона и Орашје, али и шефа државе и странку од свих великих афера претходних година.

Instagram/bratislavgasic

Данас онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар