Почетна » Влада Косова ће ускоро одлучити о укидању налепница за регистарске таблице возила из Србије

Влада Косова ће ускоро одлучити о укидању налепница за регистарске таблице возила из Србије

од Други Пишу
0 коментар

Портпарол Владе Косова Перпарим Криезиу је данас најавио је да ц́е Влада ускоро одлучити да се аутомобилима са таблицама градова у Србији дозволи кретање на територији Косова без постављања папирних налепница на делове регистарских таблица, поштујући тиме принцип реципроцитета у односима Косова и Србије.

Он је за коха.нет изјавио је да полиција пажљиво прати спровођење одлуке Србије о кретању возила са РКС регистарским ознакама, и да ће се одлука о укидању налепница заснивати на анализама и закључцима Граничне полиције Косова о нивоу и примени одлуке на страни Србије.

„Наша Гранична полиција пажљиво прати спровођење одлуке Србије о кретања аутомобила са РКС регистарским ознакама. Као што смо рекли прошле недеље, наше понашање и одлука биц́е засновани на принципу реципроцитета и на основу анализа и закључака граничне полиције о степену применивости од стране Србије. Очекује се да ц́е одлука бити донета ускоро“, рекао је Криезиу за коха.нет.

Од понедељка, 1. јануара, почела је примена одлуке Владе Србије која омогуц́ава слободу кретања за сва возила са Косова по Србији, без обавезе да се натпис РКС на регистарској таблици прекрива налепницом.

Крајем септембра 2021. године донета је одлука да се симболи Србије и Косова на регистарским таблицама возила покривају самолепљивим папиром.

Brnjak nalepnice Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар